Dziwna sytuacja z szablonem CSS

0

Napisałem stronę html w raz z załączonym szablonem .css, natomiast jest problem.
Gdy dodaję podstrony strona.html w głównym folderze a plik szablonu css jest w css/szablon.css szablon graficzny odczytuję natomiast jak dodam podstronę w folderze np folder/index.html już nie odczytuję szablonu pomocy.

0

Pewnie masz zły adres do *.css

0

Właśnie tu jest problem bo zmieniałem adres do css i to samo jest, jeszcze raz spróbuję ale wątpię by to pomogło.

0

Jeżeli Ci dalej nie działa to podaj jaką masz scieżkę do tego css wpisaną w pliku html.

0

**Markness **Panie uratowałeś mnie zrobiłem tak jak napisałeś i działa okazało się że musiał to być bez względny adres dziękuję, programujesz w innych językach opróćz html i css ?

0

mr_jaro przepraszam za błąd, dziękuję za uwagę.
Mam jeszcze jedne problem już nie odnośnie css lecz odnośnika w html gdy mam włączoną stronę 2 klikając z pod folderu czyli folder/strona2.html wyskakuje "nie odnaleziono pliku" please me jeszcze raz.

0

Znów problem ze ścieżkami. Jeśli masz stronę z której przechodzisz do strona2.html w tym samym folderze to odnośniki wyglądają tak:

<a href="strona2.html">link</a>

jeśli strona jest wyżej:

<a href="folder/strona2.html">link</a>

a jeśli niżej:

<a href="../strona2.html">link</a>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1