Wyskakujące okienko po naciśnięciu buttonu

0

Witam , jestem początkującym programistą.
Mam do was pytanie.
Jaki kod wpisać , czy coś , żeby po naciśnięciu buttonu wyskoczył komunikat Punkty zostały dodane
Oraz jak dodać okienko tekstowe , żeby tekst był zakropkowany , tak jak wszędzie gdzie się logujemy.
Dziękuje i Pozdrawiam ;-)

2

Programisto!

Zanim zaczniesz zadawać pytania poczytaj trochę kursów dotyczących danego języka http://vogel.iglu.cz/index.php?id=kurs, ponieważ jeżeli będziesz zadawał tutaj pytania to nie zrozumiesz odpowiedzi, poszukaj odpowiedzi także w:
--> Pomoc Delphi i Windows SDK (menu Help),
--> FAQ (najczęściej zadawane pytania) FAQ,
--> Dział gotowce, Gotowce,
--> Dział artykuły, Artykuły,
--> Poszukaj w wyszukiwarkach internetowych http://www.google.pl,
--> Zadaj pytanie na IRC'u,
--> Forum jest na końcu.

cytat regulaminu

1
babubabu napisał(a)

Zanim zaczniesz zadawać pytania poczytaj trochę kursów dotyczących danego języka http://vogel.iglu.cz/index.php?id=kurs,

Strasznie dziwi mnie to, że Adam tyle się napracował pisząc kompedium a mimo to jak trzeba kogoś wysłać do czytania kursu nie wskazuje się na potężną bazę wiedzy w tym serwisie (dział Programowanie w języku Delphi)...

babubabu napisał(a)

ponieważ jeżeli będziesz zadawał tutaj pytania to nie zrozumiesz odpowiedzi

Zaraz się przekonamy czy zrozumie :]


gelmen napisał(a)

Jaki kod wpisać , czy coś , żeby po naciśnięciu buttonu wyskoczył komunikat Punkty zostały dodane

Do tego typu rzeczy można wykorzystać standardowe funkcje, np. MessageBox, MessageBoxEx lub procedurę ShowMessage; Jeśli jednak marzysz o swoim oknie dialogowym to polecam zapoznać się z artykułem Własne okna dialogowe mojego autorstwa;

gelmen napisał(a)

Oraz jak dodać okienko tekstowe , żeby tekst był zakropkowany , tak jak wszędzie gdzie się logujemy.

To nie jest żadne okienko tekstowe, tylko kontrolka klasy TEdit lub TMaskEdit; Do zmiany znaku wyświetlanego zamiast wprowadzanych znaków służy właściwość PasswordChar; Jeśli znak ten jest ustawiony nie można skopiować w prosty sposób zawartości kontrolki;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1