Pisanie przeglądarki internetowe

1

Witam!

Przymierzam się do napisania internetowej wyszukiwarki. Czy proces samego wyszukiwania informacji jest procesem bardzo złożonym? Czy raczej sprowadza się on do paru linii kodu?

Pzdr

8

A tam paru. Wystarczy jedna.

TInternet.Search()

0
semantic napisał(a):

Czy proces samego wyszukiwania informacji jest procesem bardzo złożonym? Czy raczej sprowadza się on do paru linii kodu?

Zależy jakiej jakości chcesz uzyskać wyniki i jak bardzo będę one pasowały do tego czego ktoś szuka.

2

:D

idHTTP.Get('http://google.com/?q=' + Edit1.Text);
0

Powiedzmy że poziom wyszukiwania ma być na poziomie wyszukiwarki googla

2

obvious troll is obvious

1
semantic napisał(a):

Powiedzmy że poziom wyszukiwania ma być na poziomie wyszukiwarki googla

No to post @TomRiddle'a będzie pomocny :>

0

OK, a co w sytuacji gdy wyszukiwarka opiera się o krotki w bazie danych- zapytanie wybiera pasujące rekordy bazy danych?

0
semantic napisał(a):

Powiedzmy że poziom wyszukiwania ma być na poziomie wyszukiwarki googla

Proponuję napisać do Larry'ego Page'a i Sergeya Brina, może odstąpią od patentu na PageRank'a i udostępnią Ci szczegółowy opis algorytmu. Jeśli nie potrzebny Ci szczegółowy możesz skorzystać ze szczątkowej wersji : http://pl.wikipedia.org/wiki/PageRank. Good luck !

0

wiesz zawsze możesz wyżyć sql'owego %like% i "szerować" całą tabele ;] i wypisywać wyniki ale to zamula i raczej stosuje się do małych rzeczy... albo podpatrzeć na budowę bazy z phpBB by Przemo i coś w tym stylu zrobić, a jak masz zamiar barze trzymać w pliku plain to lepiej wyłącz komputer... co do wyszukiwarki takiej jak google zapomnij bo nad tym pracuje sztab ludzi inteligentniejszych od Einsteina (razem). ciężko by ci dorównać czemuś takiemu jak yahoo czy bing czy jakoś tak. nie piszę tego by cię obraźić czy coś podobnego tylko uświadomić na co się porywasz mówiąc "prawie jak google"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1