Wyświetlanie kodu HTML (jako stronę - nie poprzez stronę)

0

Chciałbym wyświetlić iframe w okienku (wielkość sam sobie dopasuję), tylko nie wiem jak to zrobić, aby ta strona była wyświetlana w programie (pokazywało), bez owijania.

Włączam program pokazuje mi kod HTML jaki sobie życzę, w tym wypadku kod z iframe (zawartość innej strony).

Posiadam komponent Embedded Web Browser do D7.

0

Sam sobie po 2ch dniach poradziłem:

  • Potrzebny jest EmbeddedWB i dodatkowo dodany ActiveX.

Procedura wyświetlania

procedure ShowMySite(WebBrowser: TEmbeddedWB; HTMLCode: string);
var
  sl: TStringList;
  ms: TMemoryStream;
begin
  WebBrowser.Navigate('about:blank');
  while WebBrowser.ReadyState < READYSTATE_INTERACTIVE do
   Application.ProcessMessages;

  if Assigned(WebBrowser.Document) then
  begin
    sl := TStringList.Create;
    try
      ms := TMemoryStream.Create;
      try
        sl.Text:= HTMLCode;
        sl.SaveToStream(ms);
        ms.Seek(0, 0);
        (WebBrowser.Document as IPersistStreamInit).Load(TStreamAdapter.Create(ms));
      finally
        ms.Free;
      end;
    finally
      sl.Free;
    end;
  end;
end;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
var
  sHTML : string;
begin
  sHTML := '<html> i reszta kodowania HTML</html>';
  ShomMySite(WebBrowser,sHTML) ;
end;
0

A to o to chodziło jak byś napisał że chcesz wyświetlić stronę HTML z pamięci to by wszyscy wiedzieli o co chodzi...
Tak dla ścisłości dodam że można to zrobić zwykłym TWebBrowser choć polecam TEmbeddedWB ale czasem dla byle czego nie opłaca po prostu instalować.
Jak zinterpretować kod html?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1