[html] Jak przesunąć strone do góry...?

0

Jak zrobić żeby po otworzeniu strona byla przewinięta abym widzial dól strony?
Chodzi o to że jak wejde na jakąś strone z suwakiem pionowym to aby zobaczyć co jest na końcu strony to muszę wlaśnie przesunąć strone do góry za pomocą sówaka, a ja chcialem aby po wejściu już tak bylo.

0

Na samym dole kodu (ale przed znacznikami </body></html>) piszesz <a name="eop"/></code>, a w linku do tej stronie po nazwie pliku strony piszesz <code>#eop. Możesz w ten sposób, umieszczając dowolne "kotwice", robić skoki do dowolnych części dokumentu. Po prostu po nazwie pliku piszesz krzyżyk a następnie nazwę tej kotwicy!
// Dziękuj za pomoc :> .

0

A no dzięki [green]
Tylko można by bylo jakoś inaczej?
Bo chodzi mi o to aby nic na koniec pliku dopisywac tak jak ,
ponieważ ten plik będzie się caly czas powiększal dopisując coś na końcu.
W delphi użylem komponentu TWebBrowser do komunikatora i w pliku sobie wpisuje otrzymane wiadomości w formacie html i otwieram TWebBrowser i super to wygląda. Gdy znowu coś do mnie dojdzie dopisuje się do tego pliku i zaś otwieram tym komponentem. Wygląda to mniejwięcej tak:

A dobra...
Pobawilem sie troche w delphi i zrobilem.
Jeszcze raz dzięki

0

można też tak:

<body onload="window.scrollTo(0,99999);">

PS. czemu w temacie jest do góry, a piszesz, że chcesz na dół ?

0
fleming86 napisał(a)

PS. czemu w temacie jest do góry, a piszesz, że chcesz na dół ?
Dla zmylenia przeciwników :>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1