Przez plik wsadowy do Kompilacji delphi

0

Witam!
Jak mogę przekazać jakiś parametr do programu przez plik wsadowy i następnie go skompilować i uruchomić program z nowym parametrem?
Z góry dziękuję za pomoc!

Bardziej obrazkowo.
Uruchamiam sobie plik .bat po czym uruchamia mi się okinko programu wpisuje potrzebne informację klikam przycisk i kompiluje mi się program z tą potrzebną informacją

0

opisz dokladniej.
mam wrazenie ze chcesz cos osiagnac ale nie wiesz jak to opisac, lub chcesz cos osiagnac ale kombinujesz naokoło.

//a ok, sam sie domysliles.
jesli dobrze rozumiem to po prostu chcesz zapisac (z poziomu swojego programu) jakas informacje wewnatrz pliku exe, tak?
bo jesli tak to kompilacja i pliki bat nie maja tu nic do tego.

0

A nie może program po prostu przyjmować parametr uruchomienia?

0

Muszę przez bata podać wartość jednego parametru. Program źle skonstruowałem od początku i teraz na samym końcu pokazały sie problemy, muszę przed kompilacją nadać tą wartość żeby poźniej skompilować program.

@Sarrus
A jak można cos takiego zrobić żeby programu nie uruchamiać z wiersza poleceń?

0
laik napisał(a)

Muszę przez bata podać wartość jednego parametru. Program źle skonstruowałem od początku i teraz na samym końcu pokazały sie problemy, muszę przed kompilacją nadać tą wartość żeby poźniej skompilować program.

coo!?

0

To z innej beczki jak mam zrobić coś takiego:
Mam coś wprowadzone coś w TEdit.text jak mam przypisać tą wartość zeby nie była stringiem wpisuje tam np regułkę matematyczną jakąś.
zmienna:=Tedit.text; jak to można zrobić żeby to nie był String

0

co do sposobu w jaki kombinujesz i zadajesz pytania:
user image
bo kombinujesz w ten sposob: zabraklo mi paliwa w samochodzie to musze zbudowac samochod ktory pojedzie na powietrzu. to nie jest rozwiazanie. zamiast rozwiazac problem tworzysz sobie nastepne.

co do pytania:
jakies dwa tygodnie temu byl podobny temat: Rozpoznanie równania z TEdit

P.S. nastepne tematy zakladaj w dziale Newbie (najpierw pytaj o pomoc wujka google i szukaj odp na forum. zadawanie pytan na forum traktuj jako ostatecznosc)

0
laik napisał(a)

To z innej beczki jak mam zrobić coś takiego:
Mam coś wprowadzone coś w TEdit.text jak mam przypisać tą wartość zeby nie była stringiem wpisuje tam np regułkę matematyczną jakąś.
zmienna:=Tedit.text; jak to można zrobić żeby to nie był String

A czym miałoby to być?

0

Poczytaj o bodajże ParamStr();.

0
laik napisał(a)

Mam coś wprowadzone coś w TEdit.text jak mam przypisać tą wartość zeby nie była stringiem wpisuje tam np regułkę matematyczną jakąś.

Polecam CalcExpress

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1