Symfonia c++ problem.

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-05 13:47
fredrico
0

W pierwszym ćwiczeniu od razu pokazany jest kod który trzeba gdzieś wpisać. Nie mam pojęcia jakiego programu użyć. Ktoś pomoże ?

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2011-08-05 13:53
Kumashiro
0

Do wpisania potrzebujesz edytora tekstów (np. Notepad, TextMate) lub IDE (np. Code::Blocks). Do uruchomienia potrzebujesz dodatkowo kompilatora (z wszelkimi narzędziami typu linker) i bibliotek.

Pozostało 580 znaków

2011-08-05 13:55
fredrico
0

Czy taki kompilator jest w standardowym windows 7 ?

Pozostało 580 znaków

2011-08-05 14:01
0

nie

Pozostało 580 znaków

2011-08-05 14:01
0

Nie ale możesz pobrać darmowego ale bardzo dobrego programa od microsoftu visual c++ 2010 express.
I w nim robisz wszystko. Wydaje mi się że na początku symfoni było kilka kartek na temat IDE.

Pozostało 580 znaków

2011-08-05 14:06
fredrico
0

Dziękuje za pomoc.

Pozostało 580 znaków

2011-08-05 14:11
0

VS to dla początkującego o wiele za dużo. Nie połapie się raczej. Na początek radzę wybrać nieszczęsnego DevC++ (ale nie polecam, choć jest łatwy w obsłudze), za to dobrym wyjściem jest Code::Blocks, z początku troszeczkę może trudno go będzie ogarnąć, ale na początek wystarczy samo tworzenie projektu i przycisk "Compile and Run". W VS jest bardzo dużo opcji okienek itd., więc na początek jest bardzo skomplikowany.


<error>There was an error during loading user signature. Please try to reboot the Universe and check again.</error>
edytowany 3x, ostatnio: xeo545x39, 2011-08-05 15:32
Pokaż pozostałe 6 komentarzy
Trzeba stworzyć projekt, który nie jest c++/cli (np. mfc, console app) CLI odpala się przy projekcie Windows Forms, chyba, że rzeczywiście express nie autouzupełniania? - byku_guzio 2011-08-05 16:40
Są podpowiedzi w epxress 2010 ale nie ma uzupełniania jak w c# 2010 express. Czyli nie ma tak że wpisujemy np 1 litere zmiennej czy funkcji i ją pokazuje tylko argumenty tej funkcji po wpisaniu "(" :D może coś zle robie... - nerf 2011-08-05 16:47
Będę miał czas to sprawdzę, ale w takim razie jaki sens jest pisać aplikacje okienkowe w VC++'10? No jakiś jest, ale nie dla wszystkich. W każdym razie pisze: "IntelliSense: Unavailble for C++/CLI", => http://iv.pl/images/25029954941502173315.gif - xeo545x39 2011-08-05 16:48
windows forms to nie jedyny framework do okienek. Dodatkowo WF jest z .NET'a więc trzeba pisać w zarządzanym c++. Zawsze można w MFC(ale express chyba nie ma edytora okienek do MFC) - byku_guzio 2011-08-05 16:51
Ok, dzięki. - xeo545x39 2011-08-05 17:05

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0