W czym reprezentacja grafiki napisać

0

Cześć,
potzebuje napisać program który będzie wykonywał pewne kalkulacje matematyczne, następnie w zależności od wyniku odpowiednio wyświetlał rozmieszczenie brył 3D (kwadratyi prostokąty).
Chce mieć możliwość manipulacji tymi obiektami, czyli przeciąganiem, obracaniem etc.
W jakim języku to najlepiej napisać?

0

W tym, który najlepiej znasz.

0

No a jakaś bardziej pomocna odpowiedź?

0
wiki napisał(a)

Lista dwudziestu najpopularniejszych języków programowania według TIOBE (stan na kwiecień 2011 r.):
Java
C
C++
C#
PHP
Python
Visual Basic
Objective-C
Perl
JavaScript
Ruby
Lua
Delphi
Asembler
Lisp
Ada
Pascal
Transact-SQL
Scheme
Go (język programowania)

Pewnie w każdym się da. A najlepiej weź ten, który znasz. Nie musi być na tej liście.

0

W PHP czy T-SQL tego nie zrobisz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1