Język bloga-portfolio

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-16 10:52
JB
0

Witam, planuje w najbliższym czasie stworzyć blog o wzorcach stosowanych w .net. Blog ma pełnić role portfolio w którym będę omawiał także swoje projekty. Niestety mój angielski nie jest na dostatecznym poziomie bym mógł swobodnie pisać artykuły. Czy jest w ogóle sens tworzenia tego typu bloga w języku polskim?

Pozostało 580 znaków

2014-12-16 11:02
0

Czy jest w ogóle sens tworzenia tego typu bloga w języku polskim?

Jesli beda ciekawe artykuly, to czemuby nie? Sam bym z checia poczytal cos ciekawego o .NET po polsku. :)

Zeby nie bylo, ze jestes pierwsza osoba, ktora wpadla na pisanie bloga po polsku, to mozesz rzucic okiem na jedna z bardziej znany osob w polskiej spolecznosci dotnetowej, http://www.maciejaniserowicz.com/

http://pzielinski.com jest znacznie ciekawszy - somekind 2014-12-16 12:46
O, dzieki! - n0name_l 2014-12-16 15:32
Ja polecam http://dotnetblogs.pl/ - taka stronka grupujaca artykuly z najpopularniejszych polskich blogów .NET'owych - Chdzk 2014-12-17 09:07

Pozostało 580 znaków

2014-12-16 18:13
0

to pisz po polsku i tłumacz na angielski, podszkolisz przy okazji język ; )

Pozostało 580 znaków

2014-12-17 13:12
Krzywy Młot
0

Dla początkujących pisz po polsku, a bardziej zaawansowane artykuły możesz pisać po angielsku. Wychodzę z założenia, że zaawansowany programista powinien znać angielski w stopniu pozwalającym na swobodne czytanie takich tekstów. Z kolei początkujący, nawet jeśli uczy się angielskiego, to raczej na początku będzie miał wystarczająco dużo problemów, więc po co mu jeszcze dokładać konieczność ogarniania tego po angielsku. Rzecz jasna chodzi o początkujących polskojęzycznych.

Z tego co widziałem to właśnie @Gynvael Coldwind u siebie tak robi. Takie bardziej "dla początkujących" tematy są po polsku, natomiast zaawansowane teksty techniczne są po angielsku. Fajne rozwiązanie moim zdaniem :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0