Portfolio

1

Co powiecie o moim portfolio?
http://mazurdorian.pl

Dodatkowo, warto dodawać ssl? Mam zamiar ale ciągle z tym zwlekam :D

Favicon także się szykuje, dam jakieś, hmmmm... kółko, może :D

2

Podoba mi się!

Aczkolwiek nie podoba mi się to dwukrotne kliknięcie, żeby zobaczyć informacje o projekcie. Pojedyncze kliknięcie nic nie zmienia - tak ma być? Tylko ruszanie myszką powoduje odkrywanie kawałków elementu.

Parę uwag:

własne CMS'y, frameworki oraz biblioteki

"CMS-y", jak już. Apostrofu się nie stosuje w takich przypadkach. Poza tym, skoro się chwalisz, że coś stworzyłeś, to może jakieś linki? Tak samo i wcześniej w przypadku tej gry, która odniosła sukces.

Visual Code

Czy chodziło ci o "Visual Studio Code"? ;)

Tworzę aplikacje oraz programy

Czym różni się aplikacja od programu? ;-)

W sekcji portfolio chyba masz źle pozamykane tagi, bo masz jakiś </div>, a on chyba niczego nie zamyka. Podobnie w stopce masz samotne </a>. Możesz też pomyśleć nad minifikacją swojego CSS-a oraz util.js, ale nie jest to tak istotne, i tak największym elementem pobieranym przy ładowaniu twojej strony jest screenshot z tej gry.

SSL-a teraz to chyba wypada mieć, chyba Google też to wlicza w ranking.

0

STWORZYŁEM GRĘ, KTÓRA ODNIOSŁA KOMERCYJNY SUKCES. OPRACOWAŁEM TAKŻE WŁASNE CMS'Y, FRAMEWORKI ORAZ BIBLIOTEKI.

Tu by się przydało dodać linki, np. po kliknięciu GRĘ by przenosiło do gry. Takie coś pozwoliłoby zarówno lepiej rozreklamować tę grę, jak i jakoś uwiarygodniło cię. No bo każdy może sobie napisać, że stworzył grę, albo jakieś frameworki (bez podania linka do sklepu z grą, albo do np. Githuba w przypadku biblioteki to tylko takie pisanie...).

Ale wygląda ogólnie dobrze. Ale parę uwag językowych zawsze się znajdzie.

INTERESUJE SIĘ

INTERESUJĘ*

CMS'Y,

Nie wiem, czy to poprawna forma odmiany. Pewnie bardziej CMS-y.

charakteryzują

Nie wiem, czy dobrze, że nadużywasz tego słowa w każdym boksie. Brzmi to sztywnie.

Tworzone przeze mnie strony charakteryzują się wykorzystaniem nowoczesnych technologii webowych,
dostosowaniem do współczesnych standardów i potrzeb klienta.

A nie lepiej coś jak to:

Tworzone przeze mnie strony charakteryzują się Tworzę strony z wykorzystaniem nowoczesnych technologii webowych,
dostosowaniem dostosuję je do współczesnych standardów i potrzeb klienta.

?

NAPISZ DO MNIE PO INDYWIDUALNĄ OFERTE!

Nie brzmi to po polsku.

0

Przez komercyjny sukces masz na myśli że koledzy dali ci piwo za twoją grę ?
nigdy o twojej grze nie słyszałem ;/

kolory są oczopizdne jak ja nie lubię jaskrawej czerwieni na całej stronie...
ciemno szary jest OK ale ten czerwony... jprd... dodaj przynajmniej przycisk do zmiany koloru

domyślnie mam poblokowane JS itp. więc wiele więcej zobaczyć na stronie nie mogę jedak * aby nie użyć "ale" :>
czemu najpierw piszesz o sobie a potem dodajesz przycisk "o mnie" ?

i czemu w zakładce "o mnie" nie ma nic opisane o tobie a napisane raczej rzeczy które są w domyśle... js html... k
osobiście wywaliłbym ten przycisk "o mnie" ponieważ już na wstępie piszesz o sobie więc nie ma sensu dodawać przycisku który
odprowadza do treści która jest całkowicie niezwiązana z tym na co wstępnie wskazywałby przycisk

jak robisz stronę to php, js jest też raczej w domyśle że tego użyjesz...
w teorii możesz użyć też C ... no ale powodzenia z C, zbędna informacja o tym php / js
ktoś kto nie jest w temacie i tak nie będzie wiedział o czym mówisz, ktoś kto jest w temacie domyśli się sam...

zamiast jechać ciągle w dół 3 przyciski o twoich projektach / technologi / o tobie
domyślnie na stronie widoczna jest zawartość przycisku "o mnie" po kliknięciu w technologie JS czy cokolwiek chcesz
zastępuje zawartość np. diva na info o twoich projektach itp.

włączyłem JS i pobawiłem się na twojej stronie, fajny pomysł z tym kołem i obrazkiem odkrywanym pod najechaniem pod projekt
warto wykorzystać jak najwięcej tak prostych trików osobiście kocham partikle i lubię widzieć że wylatują z przycisków jak tylko
myszka znajdzie się nad odpowiednim przyciskiem, ruchome obiekty w niewielkiej ilości i mocno w tle dają fajny efekt stronie

często strony dają też w tle jakiś nieinwazyjny filmik przedstawiający ich oferty, to też fajny pomysł

nie wiem czy można czy jeszcze coś powinienem odblokować ale kliknięcie w projekt nigdzie mnie nie przenosi
jeśli nie dodałeś możliwości zobaczenia szczegółów projektów które zrobiłeś to bardzo słabo...
co mi po jednym obrazku i nazwie ?

ale tak jak mówię ja mam wszystko na przeglądarce zablokowane i odblokowałem tylko JS-a
więc może coś jeszcze powinienem oblokować aby przejść dalej a nie chce mi się sprawdzać :)

1
TobiPL napisał(a):

[…] jak ja nie lubię jaskrawej czerwieni na całej stronie...

To nie jest czerwony, to jest łososiowy!

1
Ktos napisał(a):

Podoba mi się!

Aczkolwiek nie podoba mi się to dwukrotne kliknięcie, żeby zobaczyć informacje o projekcie. Pojedyncze kliknięcie nic nie zmienia - tak ma być? Tylko ruszanie myszką powoduje odkrywanie kawałków elementu.

Tak ma być, ponieważ na urządzeniach mobilnych nie możesz najechać myszką a więc klikasz, żeby odsłonić. Nie miałem innego pomysłu jak to rozwiązać. Więc jest double-click.

Parę uwag:

własne CMS'y, frameworki oraz biblioteki

"CMS-y", jak już. Apostrofu się nie stosuje w takich przypadkach. Poza tym, skoro się chwalisz, że coś stworzyłeś, to może jakieś linki? Tak samo i wcześniej w przypadku tej gry, która odniosła sukces.

Tak, dodam w najbliższym czasie ale nie należę do tego typu osób, które mają porządek. Masa projektów gdzieś się "zapodziała", kilka razy formatowałem komputer, kupiłem nowy. Różnie to bywa, teraz żałuję, że nie gromadziłem wszystkiego na jakimś dysku google :/

Tworzę aplikacje oraz programy

Czym różni się aplikacja od programu? ;-)

W sumie trafna uwaga :D Do zmiany :)

W sekcji portfolio chyba masz źle pozamykane tagi, bo masz jakiś </div>, a on chyba niczego nie zamyka. Podobnie w stopce masz samotne </a>. Możesz też pomyśleć nad minifikacją swojego CSS-a oraz util.js, ale nie jest to tak istotne, i tak największym elementem pobieranym przy ładowaniu twojej strony jest screenshot z tej gry.

SSL-a teraz to chyba wypada mieć, chyba Google też to wlicza w ranking.

Hmm, nie wiedziałem o tych tagach, ogólnie sekcja portfolio jest dynamicznie generowana przez Backend w PhP, wystarczy, ze dodam nowy katalog ze zdjęciami i opisem i nie muszę nic zmieniać w kodzie źródłowym :) A SSL to moment, chociaż czytałem, że ostatnio robi się z nim nieciekawie i niektóre darmowe przestają funkcjonować na najnowszej wersji Chrome

0
LukeJL napisał(a):

STWORZYŁEM GRĘ, KTÓRA ODNIOSŁA KOMERCYJNY SUKCES. OPRACOWAŁEM TAKŻE WŁASNE CMS'Y, FRAMEWORKI ORAZ BIBLIOTEKI.

Tu by się przydało dodać linki, np. po kliknięciu GRĘ by przenosiło do gry. Takie coś pozwoliłoby zarówno lepiej rozreklamować tę grę, jak i jakoś uwiarygodniło cię. No bo każdy może sobie napisać, że stworzył grę, albo jakieś frameworki (bez podania linka do sklepu z grą, albo do np. Githuba w przypadku biblioteki to tylko takie pisanie...).

Link do gry już jest w portfolio, starałem się dodać linki tam gdzie tylko mogę :)

Ale wygląda ogólnie dobrze. Ale parę uwag językowych zawsze się znajdzie.

INTERESUJE SIĘ

INTERESUJĘ*

CMS'Y,

Nie wiem, czy to poprawna forma odmiany. Pewnie bardziej CMS-y.

charakteryzują

Nie wiem, czy dobrze, że nadużywasz tego słowa w każdym boksie. Brzmi to sztywnie.

Tworzone przeze mnie strony charakteryzują się wykorzystaniem nowoczesnych technologii webowych,
dostosowaniem do współczesnych standardów i potrzeb klienta.

A nie lepiej coś jak to:

Tworzone przeze mnie strony charakteryzują się Tworzę strony z wykorzystaniem nowoczesnych technologii webowych,
dostosowaniem dostosuję je do współczesnych standardów i potrzeb klienta.

?

NAPISZ DO MNIE PO INDYWIDUALNĄ OFERTE!

Nie brzmi to po polsku.

Postaram się poprawić te wszystkie błędy.

0

@MasterOf: bardzo schludne i czytelne.
Mi brakuje zdjęcia. Serio jakoś to mi bardzo wadzi. Nawet jak masz brzydką twarz, to uważam, że możesz pójść do dobrego fotografa i zrobić fajne zdjęcie :)

0

Poza tym myślicie, że warto założyć githuba? Mam gitlaba aktualnie, ale głównie same prywatne repozytoria :D

0

Ja kojarzę twoją stronę, progres jest, chociaż jak pisałem wcześniej podajesz bogate doświadczenie i skille webdev więc zrobienie jakieś strony z PHP MVC, indywidualnymi widokami, jakimś fajnym contact form, sticky navi nie powinno być problemem, projekty fajne, ale czy wartościowe dla rynku pracy to już indywidualna sprawa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0