Problemy z odświeżaniem strony vue.js

0

Cześć,

jestem noobkiem w js i szukam pomocy. Odpłatnej jeśli trzeba.

Z moją stronką - www.visteur.com mam 3 problemy:

  1. Kiedy odświeżam na stronie głównej to jest ok, ale jak odświeżę na podstronie to wywala błąd 404

  2. Przejścia między stronami działają tylko między stroną główną, a podstornami. Między podstroną, a podstroną nie działają....

  3. Formularz kontaktowy tam jest, ale jest niewidzialny (na serwerze postawionym na npm run serve działa)

    screenshot-20221102225414.png

1

Musisz po stronie serwera robić przekierowania, tak żeby serwer wiedział, że /contact ma wczytać aplikację Vue (czyli index.html) a nie katalog contact. Więcej tutaj - https://router.vuejs.org/guide/essentials/history-mode.html#example-server-configurations

Albo użyć "Hash mode" - https://router.vuejs.org/guide/essentials/history-mode.html#hash-mode czyli url będzie z /#/ - wtedy serwer domyślnie będzie kierował żądania pod index.html

0

Wielkie dzięki :)
Czy masz jakiś pomysł co do formularza?

0

To jest ten sam problem pewnie

0
Rafal Jurasz napisał(a):

Cześć,

jestem noobkiem w js i szukam pomocy. Odpłatnej jeśli trzeba.

Z moją stronką - www.visteur.com mam 3 problemy:

  1. Kiedy odświeżam na stronie głównej to jest ok, ale jak odświeżę na podstronie to wywala błąd 404

To pierwsze to akurat nie jest Twoja wina. Klikasz po SPA i ona zmienia adres strony, np na /abc/def, i potem ją odświeżysz, to przeglądarka spróbuje wczytać Twoją stronę spod adresu /abc/def, ale widocznie Twój serwer nie serwuje nic pod tym adresem, dlatego dostajesz 404.

0

Dzieki za pomoc :)
To już załatwione, zostały przejścia

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1