Tekst podczas ładowania danych JSON

0

Witam.
Muszę do funkcji dodać opcję, aby podczas kliknięcia przycisku do czasu załadowania danych wyświetlał się tekst "Loading". Zrobiłem coś takiego, jednak nie działa i nie mam pojęcia jak to zrobić.

cw2.addEventListener("click", function () {
fetch('https://jsonplaceholder.typicode.com/posts')
     .then(response => response.status("Loading"))
     .then(array => {
       console.log("test")
       answer.innerHTML = JSON.stringify(array, ['userId', 'id', 'title', 'body'], '<br>');
     })

 })

Z góry dziękuję za pomoc!

0

.then(response => response.status("Loading"))

To nie do tego służy
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Response/status

Muszę do funkcji dodać opcję, aby podczas kliknięcia przycisku do czasu załadowania danych wyświetlał się tekst "Loading". Zrobiłem coś takiego, jednak nie działa i nie mam pojęcia jak to zrobić.

Możesz przed odpaleniem fetch podmienić tekst na Loading, a jak się załadują dane, to skasować tekst.

0

A racja, widocznie źle zrozumiałem. Ale nadal nie mam pojęcia jak wprowadzić tekst podczas ładowania. Mógłbyś podpowiedzieć, bo już chwilę się z tym zadaniem męczę.

1

Jak nie umiesz, jak przecież już coś podobnego napisałeś xD

np.

foo.innerText = 'Loading';

gdzie foo będzie elementem DOM, gdzie będziesz chciał podmienić tekst.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1