Okienko podczas ładowania

2002-03-03 12:33
Robert
0

Witam!
Może moje pytanie jest na poziomie początkującego ale właśnie nim jestem.

Jak zrobić żeby podczas ładowania programu pokazało sie malutkie okienko np z logo programu. tak jest np przy uruchamianiu OutlokExpress, czy Worda.

pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2002-03-03 13:00
kawa
0

Zrób dwie formy. Tak żeby najpierw uruchamiała się pierwsza a po np. 3 sek druga.

W tej pierwszej ustaw:
BorderStyle --&gt bsNone
Position --&gt poDesktopCenter

i walnij tam jekiegoś JPEG-a--Delphi 6
Pozdrawiam All

Pozostało 580 znaków

2002-03-04 02:00
jaco
0

Ja coś takiego ostatnio robiłem (troche inaczej niż Ckawa) jak chcesz to napisz do mnie a ja ci odeślę gotowy kod.

[email protected]

Pozdrawiam ;-)

Pozostało 580 znaków

2002-03-04 20:01
-ql-GORTH
0

Po prosru zrób 2 formatki pierwszą jako bg a drugą jako form1.
Później walnij coś do bg np. z takimi linijkami.
for a:=0 to 100 do
begin
sleep(100);
Progressbar1.position := a;
b := a; *tak lepiej
end;

if b = 100 then
begin
Bg.hide; *bo close nie może być, bo wyłączy program (abty wyłączyć program to wklep" bg.close "
form1.show; //pokazuje formatke
end;

itp. itd. taki prościutki programik co 0,1 sekundy będzie przybywało o jedną jednostkę w tym właśnie progressbarze :)

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0