Three.JS problem z wyświetlaniem tekstur

Odpowiedz Nowy wątek
2019-01-09 10:25
0

Witam, mam problem z moją grą napisana przy pomocy three.js. Jest to prosta gra typu flappy birds. Nie wiem czemu lokalnie uruchamiając normalnie w przeglądarce (nawet bez localhosta) działa bez zarzutu a wrzucając na server grafika się nie renderuje. Podobny problem mam z teksturami, gdy dodam je do projektu gra nie renderuje sie ani lokalnie ani na serverze. Nie wiem co może być tego przyczyną. Gdyby był błąd w kodzie po prostu nie odpaliłaby się a tutaj (przynajmniej lokalnie) pojawia się kwadracik postaci ale nie renderuje tło.
Czy ktoś wie o co może chodzić?

http://pluton.kt.agh.edu.pl/~pdacko/FlappyCube-master/

edytowany 1x, ostatnio: Przemek Dacko, 2019-01-09 10:29

Pozostało 580 znaków

2019-01-09 10:47
2

screenshot.png


Pozostało 580 znaków

2019-01-09 10:47
1

Chyba jest coś więcej namieszane.
Ty piszesz, że gra się nie renderuje, a u mnie się w ogóle nie odpala. Mam cały czas komunikat, że mam wcisnąć F żeby rozpocząć, ale żadne wciskanie, klikanie ani inne akcje niczego nie dają, gra się nie chce odpalić.


That game of life is hard to play
I'm gonna lose it anyway
The losing card I'll someday lay
So this is all I have to say

Pozostało 580 znaków

2019-01-09 10:56
0

Wrzuciłem folder na serwer (darmowy uczelniany ale obsługujący wszystko), który lokalnie przez file:/// odpala się i działa. Próbowałem też postawić na apachu lokalnie i jest to samo czyli też czarny ekran i nic się nie dzieje

screenshot-20190109105557.png

edytowany 1x, ostatnio: Przemek Dacko, 2019-01-09 10:59

Pozostało 580 znaków

2019-01-09 11:05
1

A u mnie po wejściu na podany przez Ciebie link sprawa wygląda następująco, nic nie działa, nie jestem w stanie przejść dalej.:

screenshot-20190109110509.png


That game of life is hard to play
I'm gonna lose it anyway
The losing card I'll someday lay
So this is all I have to say

Pozostało 580 znaków

2019-01-09 11:11

Masz różnice w ścieżkach:

<script src='/scripts/game.js'></script>

Ta absolutna ścieżka wskazuje na nieistniejący plik http://pluton.kt.agh.edu.pl/scripts/game.js, a nie prawidłowy http://pluton.kt.agh.edu.pl/~pdacko/FlappyCube-master/scripts/game.js.

Zamień /scripts/ na samo scripts/ (bez początkowego slasha).


edytowany 2x, ostatnio: Patryk27, 2019-01-09 11:11

Pozostało 580 znaków

2019-01-09 11:14
0
Patryk27 napisał(a):

Masz różnice w ścieżkach:

<script src='/scripts/game.js'></script>

Ta absolutna ścieżka wskazuje na nieistniejący plik http://pluton.kt.agh.edu.pl/scripts/game.js, a nie prawidłowy http://pluton.kt.agh.edu.pl/~pdacko/FlappyCube-master/scripts/game.js.

Zamień /scripts/ na samo scripts/ (bez początkowego slasha).

Naprowadziłeś mnie właśnie z tą ścieżką i rzeczywiście miałem napisaną inaczej lokalnie. Poprawiłem i teraz odpala sie wersja bez tekstur. Sprobuje uruchomić teraz z nimi i edytuje post za kilka minut( to jest główny problem)

@Patryk27

śmiga teraz elegancko, dziwi mnie tylko, że lokalnie ani an serwerze apache nie. Dzieki za pomoc wszystkim. Temat do zamknięcia mysle

edytowany 1x, ostatnio: Przemek Dacko, 2019-01-09 11:40

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0