Eclipse - import JAR

0

Witam, chciałbym się dowiedzieć, jaki jest główny sposób przenoszenia projektów w Eclipsie między komputerami.
Chcę czasami przenieść sobie to co koduję z PC na laptopa, no i robię to w trochę amatorski sposób - czyli tworzę nowy projekt, nowe klasy i kopiuję do nich pliki .java.

Przeczytałem, że można to zrobić po przez stworzenie JARa, a potem jego zaimportowanie, no ale to też mi nie działa, pliki css, czy exml normalnie się wczytują, ale przy definicjach klas z każdym razem jest "Source not found".

Btw - importuję jara w ten sposób: p. klaw. myszy na nazwie pustego projektu, potem Import, a potem Archive Files.

Z góry dzięki za pomoc.

0

Nie wiem gdzie przeczytałeś te głupoty o jarach.
Normalny człowiek ma kod w jakimś zdalnym repo, np. na githubie

0

Ok, github githubem, ale w jaki sposób przenieść lokalnie projekt z eclipsa między dwoma kompami?

1

Pushujesz zmiany na jednym komputerze. Na drugim komputerze robisz git clone a potem git pull. Gdzie widzisz problem?
Jak ty myślisz ze ludzie pracują często w kilkadziesiąt osób nad jednym projektem? Wysyłają sobie maile ze zmianami w kodzie? :D

1

JAR'a sobie odpuść to służy do czego innego- z reguły do budowania pliku wykonywalnego.
Jeżeli chcesz przenieść projekt z jednego komputera na drugi to tak jak napisał @Shalom, wrzuć projekt na jakieś repo i z laptopa git clone.
Ewentualnie skopiuj katalog z projektem na laptopa i zaimportuj w Eclipse.
Btw. Przejdź na IntelliJ :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1