hibernate a format zapisu daty

Odpowiedz Nowy wątek
2015-02-09 16:20
marluko
0

mam w bazie date zapisana w polu "DATE" i w bazie istnieje w formacie 12/12/2014 a jak chce na ekranie ja wypisac to mam cos takiego: "1996-12-11 00:00:00.0" chodzi o te zera na koncu, jak je usunac i wypisac date w formacie tylko dzien-miesiac-rok bez zer?

Pozostało 580 znaków

2015-02-09 16:50
0

http://java67.blogspot.com/20[...]simpledateformat-example.html

ok ale ja na stronie jsp to wyswietlam a tam jest podane jak to zrobic w javie. mnie interesuje javascript - marlukk 2015-02-09 17:09

Pozostało 580 znaków

2015-02-09 17:48
0
  1. Za ten javascript to powinieneś dostać perm bana + powinieneś za kare klęczeć za grochu przez rok.

http://www.w3schools.com/jsref/jsref_obj_date.asp


"Perhaps surprisingly, concurrent programming isn’t so much about threads or
locks, any more than civil engineering is about rivets and I-beams."
dzieki, przepraszam :) a co do grochu to wole go na zupe przeznaczyc... - marlukk 2015-02-09 18:15

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0