applet w przeglądarkach

0

Witam,
Zainstalowałem jave jre i nie działają aplety. np w firefox "java pletform se u11..." jest włączona.
Gdzie jeszcze muszę zaznaczyć żeby były aplety w przeglądarce?

0

Co to znaczy nie działają?
Masz na liście pluginów Javę i nie działają?

http://dev.keraj.net/java/ - co Ci tu wykazuje?

0

W IE mam coś takiego:

 
Applet TAG test:
NOT WORKING
navigator.javaEnabled() = true
Java version: not found | INSTALL
Javascript version: 1.3

Dałem install w IE (w firefoksie była możliwość zainstalowania plugina) i teraz w IE:

Applet TAG test:
 Java HotSpot..
 Version..
 Windows 7

NOT WORKING
Javascript version: 1.3

W firefoxie:

Applet TAG test:
navigator.javaEnabled() = true
Java version: 1.7.0_11
Javascript version: 1.8
0

Z IE to nie wiem, ale z FF i jawą się porobiło ostatnio tak, że jest na siłę blokowana z powodu wykrytych dziur. Przy czym nie ma takiej wersji jeszcze, która by te dziury miała załatane, a więc najnowszej też to dotyczy. W pasku adresu przeglądarki przed tekstem, tam, gdzie zwykle jest favico pojawia się inna ikonka. Trzeba ją kliknąć i rozwija się popup z pytaniem, czy odblokować plugin. Zgoda jest jednorazowa. Sprawdź, czy to czasem nie o to chodzi.

0
chodnik napisał(a):

Przy czym nie ma takiej wersji jeszcze, która by te dziury miała załatane

Pierdolenie tam, najnowsza Java domyślnie wyświetlać monit przed pokazaniem appletu - akcja z blokowaniem pluginu to po prostu czysty idiotyzm.

Tak, po kliknięciu da się odpalić... ale z powodu, że ten cały mechanizm pisał jakiś niekompetentny debil, jeśli plugin jest niższy niż 100px, to się nawet nie wyświetla informacja o tym. Zmiana wysokościu pluginu po jego wyświetleniu pozwala na wyświetlenie okienka... co za debilizm. Firefox zmienia się w drugiego internet explorera, do którego trzeba pisać specjalne hacki, żeby coś, kurwa, działało...

updatnąłem stronę, powinno działać.

0
Kerai napisał(a):

Pierdolenie tam, najnowsza Java domyślnie wyświetlać monit przed pokazaniem appletu - akcja z blokowaniem pluginu to po prostu czysty idiotyzm.

Nie chodzi mi o jawę, tylko o firefoksa: http://blog.mozilla.org/security/2013/01/11/protecting-users-against-java-vulnerability/

0

Instalowałem na IE i działa. Ale na firefox mam okienko żeby zainstalować wtyczkę instaluje ją ale działa tylko na twojej stronie i tylko przy instalacji jak wejdę drugi raz to znowu muszę instalować wtyczkę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1