Problem z JavaCv

0

Mam problem z korzystaniem z biblioteki OpenCv dla javy. Korzystam z eclipse. System: windows 7. W zmiennej środowiskowej PATH zapisałem ścieżki do katalogów z wymaganymi dll'kami. W properties/java build path/libraries dodałem odpowiednie jar'y. Gdy na początku piszę: import com. - eclipse podpowiada mi dalszą część ścieżki pakietu czyli com.googlecode.javacv.cpp ... i dalej pewne klasy. Więc do tego momentu wszystko działa. Jednak nie mogę korzystać z pewnych funkcji (np. cvSaveImage, cvLoadImage i stałych np: CV_GAUSSIAN) mimo, że znajdują się w jednym z jar'ów po rozwinięciu drzewka w project explorerze.

Treść błędu dla pewnej wybranej funkcji:
</quote>The method cvSaveImage(String, opencv_core.IplImage) is undefined for the type CaptureImage

0

Wygląda, że przekazujesz do funkcji niewłaściwą ilość argumentów, albo argumenty są niewłaściwego typu.

0

Ale chodzi o to, że nie ma nawet żadnej podpowiedzi, że złe argumenty ( choć powinny być dobre bo testuję jakiś sprawdzony kod z jakiejś strony). Jedyna podpowiedź to "create method cvSaveImage...", czyli jakby w ogóle tej funkcji nie widziało.

0

Ale jak to znajdują się w jednym z jarów? Rozwija się drzewko na tym jarze i w środku jest ta funkcja, czy po prostu jest jar, a ty wiesz, że ona w nim ma być? Bo to jednak różnica.

0
chodnik napisał(a):

Ale jak to znajdują się w jednym z jarów? Rozwija się drzewko na tym jarze i w środku jest ta funkcja, czy po prostu jest jar, a ty wiesz, że ona w nim ma być? Bo to jednak różnica.

No wiem, że tam jest bo jak rozwinę drzewko tego jara, to widzę jej nagłówek. Podejrzewam, że działa to tak, że w jarach są jedynie deklaracje klas i metod, a same definicje metod są w bibliotekach dll, do których ścieżki dodałem w zmiennej PATH zarówno w zmiennych systemowych jak i zmiennych użytkownika.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1