Fortran dolinkowanie biblioteki przy kompilacji

0

gfortran program.f

mam blad: (.text+0x17d): undefined reference to `sor_'

a chce dolinkowac plik sor.for

jak to zrobic ?

0

a mogę zapytać gdzie jeszcze uczą Fortranu?

0

na informatyce na agh !

ale tylko na jedna czy dwie laborki :P

wiesz moze jak to dolinkowac :P ?

0

nie wiem
"jedna czy dwie laborki" jaki tego sens? albo idziemy na całość i to ma sens, albo pokazujemy język bo trza być trochę oblatanym - też z sensem albo... stawianie ludzi przed bzdurami zależnymi od upodobań
na moje oko nie wiedzą czego i po co uczą.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0