Problem z cd-rom'em

0

Mam otóż taki problem. Kiedy wkładam płytę do napędu nie startuje ona samoczynnie, etykieta się nie zmienia a dostęp do plików na płycie ma się tylko poprzez polecenie otwórz. Dodatkowo nagrywarka w ogóle nie "widzi" czystych płyt. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

0
kris_szefu napisał(a)

Kiedy wkładam płytę do napędu nie startuje ona samoczynnie, etykieta się nie zmienia a dostęp do plików na płycie ma się tylko poprzez polecenie otwórz.

Czyli co jest niby nie tak? Jak chcesz to cos glupiego w windowsach, ze program sie odpala to wlacz autoodtwarzanie. Chyba, ze masz wlaczone, ale w takim wypadku nalezaloby napisac :P

kris_szefu napisał(a)

Dodatkowo nagrywarka w ogóle nie "widzi" czystych płyt.

A co ma widziec jak sa czyste? :)

0

a jaki system, jaki napęd ??
sprawdź go na innych komputerach.
A to że nie ma autostartu to uważałbym za błogosławieństwo :]

0

Autoodtwarzanie oczywiscie mam włączone zapomniałem napisac :) a z czystymi płytami to jest tak że jak np. w nero chcę wypalić płytę to wysuwa tackę i pisze ze nie ma płyty chociaż płyta jest. Sprawdze napęd na innym kompie.

0

Napęd działa na 2 kompie.

0

Moj komputer > wlasciwosci > wylacz CD-ROm/Nagrywarke/dvd (czy co tam sprawia problem) restart kompa wykryje naped jeszcze raz i powinno dziala ja kiedys mialem podobny problem i wlasnie to mi pomoglo ;)

0

Pomogło tylko częściowo tzn. etykiety sie zmieniają ale w dalszym ciągu płyty same nie startują a nagrywarka nie widzi czystych płyt

0

Dobrym wyjściem byłoby ponowne zainstalowanie windowsa.

0

Właśnie o tym myślałem ale chciałem tego uniknąć. Poczekam jeszcze może ktoś coś wymyśli a jak nie to przeinstaluje.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0