Dziwny problem z IE

0

Nie wiem czy wynika to z tego faktu ale kiedys moj niezbyt rozgarniety brat zainstalowal tego p**o Gatora. Teraz mam przez to (chyba przez to) problem z IE. Mianowicie jak wlaczam przegladarke to wyskakuje adres (mimo ze jest ustawiony inny) http://www.searchassistant.net/dnserror.htm Teraz dajmy na to probuje wpisac adres jakiejs strony. Ot chocby onet.pl - i co? I NIC! Znow wyskakuje to samo - http://www.searchassistant.net/dnserror.htm. Pomyslalem ze moze mam problemy z polaczeniem ale... o dziwo w Operze wszystko ok a i inne programy nie narzekaja! Przejrzalem ustawienia IE, nawet rejestr caly przeszukalem w poszukiwaniu ciagu 'http://www.searchassistant.net/dnserror.htm' ale NIC nie ma. Nie sadze zeby to bylo normalne! Kiedys (w sadzadzi ostatnio) nawet dzialalo ale... znow nie jest ok. Musze zaznaczyc ze wtedy nic nie zrobilem i to samo sie tak 'naprawilo' - czasowo naturalnie. Za wszelka cene nie moge nic z tym zrobic wiec BLAGAM O POMOC!

Mam tez jeszcze inny problem. Kiedys (ale niestety juz nie teraz) nie bylo problemow z Java - a teraz sa i to nieskromne. Jezeli chodzi o 'male skrypty' to jest ok ale jezeli chce zaladowac chat to wyskakuje 'Aplet not found'. Mam na kompie 2 systemy - 98 i XP (i jezeli mi ktos powie ze to kwesti tego to wysmieje bo juz mi ktos raz probowal to weprzec!!) - a na 98 chodzi i to bez zarzutu! Mam zainstlowanego ZoneAlarma i myslalem ze moze to o to chodzi ale nawet jak go wylacze to nic sie nie zmiania! Nawet bawilem sie w ustawianie proxy w ustawieniach Javy ale to nic nie dalo. Probowalem rowniez update'u Javy i... nic! Moze ktos wie jak to zrobic?

Mam łącze stale w telewizji kablowej i mam adres wewnetrzny. Windows XP (98) i Internet Explorer 6 SP1

0

1 .Narzedzia --> opcje internetowe --> połączenia --> ustawienia sieci lan --> Użyj serwera proxy

Wyczyć pole...

  1. Mylisz Java z Java Script.. poza tym twoją strona domową powninna być http://windowsupdate.microsoft.com. Sciągnij "Wirtualna maszyna Javy"

  2. Na gatora najlepszy AdAware

  3. Po cholere ci firewall skoro masz wewnętrzne ip ?

0

Wbrew pozorom przydal sie juz wielokrotnie - blokowal wiele programow ktore sciagaja glupoty a poza tym gdyby nie on to mialbym problem z Blasterem.

0

Nie miałbyś.. blasterek atakował tylko komputery z bezpośrednim dostępem do internetu (czytaj - z zewnętrznym ip). No a jeżeli jeszcze do tego zajżałbyś na windows update to już w ogóle blaster nie miałby nic do gadania :)...

btw : te moje podpowiedzi pomogły ?

0

miałem podobnie....co zrobiłem?

Rejestr -> wyszukaj nazwę tej strony i daj zamiast niej np google.pl (w ustawieniach IE), a inne klucze (stworzone przez tego Gatora) wywal

Nie miałbyś..  blasterek atakował tylko komputery z bezpośrednim dostępem do internetu (czytaj - z zewnętrznym ip). No a jeżeli jeszcze do tego zajżałbyś na windows update to już w ogóle blaster nie miałby nic do gadania ... 

Hahaha, nigdy nie miałem zadnego robaka czy wirusa..ale wczoraj wypiłąem serwer, bo stawiałem nowy i przez pewien czas byłem podłaczony swoim komputerem bezpośrednio...to starczyło..Blast sie wcisnął :)

Rada na blasterka :)

jak już go złapiesz..wpisz w START -> URUCHOM -> shutdown -a, potem łatka symanteca (windosowa nie działa...

0

Nie miałbyś.. blasterek atakował tylko komputery z bezpośrednim dostępem do internetu (czytaj - z zewnętrznym ip). No a jeżeli jeszcze do tego zajżałbyś na windows update to już w ogóle blaster nie miałby nic do gadania :)...

btw : te moje podpowiedzi pomogły ?

Ty też czasem wpadnij na www.windowsupdate.com zanim się wypowiesz... Blaster generuje losowy adres IP początkowo spośród komputerów dostepnych w sieci. Mając postawiony router na Windowsie Blaster zaatakowałby router, a następnie komputery z Lanu.
Pozdrawiam
KeV

0

Owszem. Jednakże w dużych sieciach zawsze są firewalle sprzętowe które takiemu małemu blasterkowi nic nie pozwolą zrobić.. ludzie..

0

Owszem. Jednakże w dużych sieciach zawsze są firewalle sprzętowe które takiemu małemu blasterkowi nic nie pozwolą zrobić.. ludzie..

Owszem. Jednakże Twoja wcześniejsza wypowiedź brzmiała jednoznacznie. Zresztą warto załatać sobie system z powodu swobodnie dostępnych exploitów wykorzystujących tą lukę... Wprzypadku XP system po udanej próbie ataku się zrestartuje i wiemy przynajmniej że mieliśmy "gościa", ale w 2000 już nie jest tak różowo...:-/

0

tyle ze na blastera nie dziala latka M$ , a symanteca [rotfl]

0

Sprawdź: HKLM/.html HKLM/Classes/.html i takie tam ....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0