Dziwny problem

0

Dzień dobry, czy istnieje możliwość wywołania jakiegoś skryptu na serverze
przez program bez formy, bo jak nie ma formy to nie mogę na niego wstawić
żadnego komponentu sieciowego.

Chodzi mi tylko o wywołanie skryptu, pomyślałem sobie że można by
to zrobić przez ShellExecute(0,'open','http://jakiś.skrypt.pl',nil,nil, SW_HIDE);
ale niestety SW_HIDE w powyższym przykładzie nie działa i widać jak
uruchamia się przeglądarka, a zależy mi żeby nie było widać.

piechnat

0

winexec('jakiś skrypt',SW_HIDE);

powinno zadziałać

0

ZIOMBER napisał:
winexec('jakiś skrypt',SW_HIDE);
&gt
&gtpowinno zadziałać

ale z winexec('http://jakiś skrypt',SW_HIDE);

nie działa :(

piechnat

0

hmm dziwne mi działa :|

heh (czy w ogóle program się kompiluje, co????)

0

ZIOMBER napisał:
hmm dziwne mi działa :|
&gt
&gtheh (czy w ogóle program się kompiluje, co????)

No :[
To naprawdę bardzo dziwny problem :[[
to mi nie działa hmm... , a jak wpiszę w wierszu poleceń
http://jakiś.skrypt.pl to działa :(

to znak że trzeba skończyć z programowaniem i iść na piwo {browar}

piechnat

0

a wywołaj iexplore.exe z adresem jako parametr--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0