dziwny problem...

0

Witam Wszystkich! Mam pewien problem:

  1. Czy wie Ktoś może, co trzeba zrobić (w Delphi 2.0), aby komponent Edit znalazł się na pasku zadań Windows?

  2. Mam na Formie (Delphi 2.0): Memo, Edit, Button1 i Button2. Chciałbym, aby po wpisaniu jakiegoś tekstu do Edita i przyciśnięciu Buttona1, tekst ów został wysyłany do pliku tekstowego znajdującego się np. na stronie www.bla.free.komrel.net/u.txt i zapisany w nim w nowym wierszu. Następnie chciałbym, żeby po naciśnięciu Buttona2 w Memo zostawał wczytany tekst z pliku u.txt
    Chciałbym po prostu zrobić jakiś prosty messenger przeznaczony chociażby dla tylko 2 osób.
    Mam nadzieję, że wszystko napisałem poprawnie.
    Z góry dziękuję za odpowiedź.--Pracuję w Delphi 2.0 :\

0

niepowtarzaj sie synku :o] zart oczywiscie i bez obrazy :o)))

0

1:Nie wiem czy delphi2 obsługuje Import type library jest to w górnym menu "Project"
2:ShellExecute(GetDesktopWindow(), 'open', PChar(edit1.text), nil, nil, SW_SHOWNORMAL);--I wszystko jasne

0

Troche dziwnie jak chcesz robić komunikator na tej zasadzie (zapisywanie i odczytywanie do pliku tekstowego z jakiejś strony).

Skombinuj sobie jakiś nowszy delphi (bo z tego co pamiętem w 2.0 nie ma za wiele komponentów internetowych) i pomyśl jak inaczej zrobić taki chat.

0

Dziękuję Wszystkim!--Pracuję w Delphi 2.0 :\

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1