Wymiana obudowy z małej na dużą

Odpowiedz Nowy wątek
2019-08-09 12:55

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Posiadam aktualnie małą obudowę typu desktop. Do komputera dokupiłem kartę graficzną jednak zdarza się, że monitor gaśnie lub komputer się zawiesza. Domyślam się, że to wina zasilacza bo ma tylko 240W więc postanowiłem do wymienić. Kupiłem jednak trochę zły bo wentylator będzie skierowany albo na obudowę (dół) komputera lub na kartę graficzną (Załączam zdjęcia).

Związku z tym będę musiał chyba wymienić obudowę? Czy mógłby mi ktoś doradzić jaka obudowa się do tego nada w miarę rozsądnej cenie? Chciałbym umięśnić w niej to co mam tutaj w środku tj. płytę główną wraz z podłączonym do niej sprzętem (może być bez CD). Nie chcę kombinować znowu sam bo znowu coś złego kupię i się okaże, że nie pasuje...

https://imgur.com/DqqDHJ7
https://imgur.com/5o0Iw2B
https://imgur.com/LJmFMfu


Pozostało 580 znaków

2019-08-12 13:56

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 3 minuty temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

0

@titako: grafika która ma zewnętrzne zasilanie przez pcie robi poniżej 1ampera na 12v czyli znikome wartości.


It's All About the Game.
:D Gdzie to wyczytałeś geniuszu? - kzkzg 2019-08-12 22:34
@kzkzg: testowałem i znam testy innych ;) - mr_jaro 2019-08-12 22:34
Testowałeś wszystkie karty na rynku? I w jaki sposób testowałeś? - kzkzg 2019-08-12 22:35
@kzkzg: amperomierz cęgowy + rizer - mr_jaro 2019-08-12 22:36
Riser jak już. Ponawiam pytanie - ile tych kart przetestowałeś? - kzkzg 2019-08-12 22:39
te co miałem gdy miałem amperomierz, 1070 była najsilniejsza. Ale na 1080 z tego co wiem wartości są zbliżone, po zewnętrznym złączu za to dużo wyższe. rtxów jeszcze nie było wtedy. - mr_jaro 2019-08-12 22:43

Pozostało 580 znaków

2019-08-12 14:08

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 1 dzień temu

0

@mr_jaro Sądze że tam takiej grafiki nie ma - te zasilacze nie posiadają nawet złącz do dodatkowego zasilania grafy (no chyba że przejściówki - ale to już masakra - skoro zasilacz tego nie przewiduje).
Autor postu : Co to za grafika ? i co to za komp ? Wygląda na lenovo albo dell ...

Pozostało 580 znaków

2019-08-12 14:09

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 9 minut temu

Lokalizacja: PL

0
titako napisał(a):

@mr_jaro Sądze że tam takiej grafiki nie ma - te zasilacze nie posiadają nawet złącz do dodatkowego zasilania grafy (no chyba że przejściówki - ale to już masakra - skoro zasilacz tego nie przewiduje).
Autor postu : Co to za grafika ? i co to za komp ? Wygląda na lenovo albo dell ...

Zasilacz 240W na pewno nie jest zaprojektowany z myslą o GPU wymagajacym dodatkowego zasilania, ja bym nawet nie myslal tutaj o szukaniu przejsciowek.

Pozostało 580 znaków

2019-08-12 14:11

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 3 minuty temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

0

Autor napisał, że zmienił grafikę więc nie wiecie co ma teraz.


It's All About the Game.

Pozostało 580 znaków

2019-08-12 14:13

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Do grafiki nic dodatkowo nie podłączałem tylko po prostu włożyłem w port. Komputer to DELL. Grafika to GTX 1050 ale w mniejszej wersji pasującej do tej obudowy. Nie chciałbym wymieniać wszystkiego bo trochę kosztował mnie ten komputer a nie jest zły :/ Tylko ten problem, że czasem monitor gaśnie (przez za słaby zasilacz)

Tak obudowa to SFF
tutaj podobny komputer: https://laurem.pl/product-pol[...]00-4GB-250GB-WIN-10-HOME.html
W sensie ten sam producent i obudowa a podzespoły inne


edytowany 1x, ostatnio: anonimowy, 2019-08-12 14:14

Pozostało 580 znaków

2019-08-12 14:14

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 3 minuty temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

1

i jesteś pewny, że ta 1050 nie ma dodatkowego złacza na 6 pin na zasilanie?


It's All About the Game.

Pozostało 580 znaków

2019-08-12 14:15

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Do samej grafiki nic nie wpinałem jeśli o to chodzi. Chyba, że to jest podłączone gdzieś do płyty głównej?


Pozostało 580 znaków

2019-08-12 14:16

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 3 minuty temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

0

To, że nie wpinałeś to nie znaczy, że nia ma takiego złacza i wymogu by je podpiąć

Takie złacza dodatkowe mają grafiki:

title


It's All About the Game.
edytowany 1x, ostatnio: mr_jaro, 2019-08-12 14:17

Pozostało 580 znaków

2019-08-12 14:16

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 9 minut temu

Lokalizacja: PL

0
anonimowy napisał(a):

Do samej grafiki nic nie wpinałem jeśli o to chodzi. Chyba, że to jest podłączone gdzieś do płyty głównej?

Dodatkowe zasilanie podpina sie do karty, po stronie tej wewnetrzej krawedzi (nie tam gdzie gniazda wyjscia obrazu).

Pozostało 580 znaków

2019-08-12 14:18

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Okej zerknę za moment. Tylko czy to normalne, że grafika działa bez tego zasilania? Nawet na ponad 50% obciążenia


Zobacz po prostu, czy tam jest. Teoretycznie nie powinna działać. - Belka 2019-08-12 14:24

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0