doublebuffered i XP styl

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-30 09:20

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Czesc wszystkim,

mam problem z 'doublebuffered := true', zawsze go uzywalem gdy byl potrzebny i bylo ok. Teraz dodalem TXPManifest i robi <ort>rurzne</ort> dziwne <ort>zeczy</ort> z formami. Problem opisywany wielokrotnie ale nigdzie nie znajduje rozwiazania (co <ort>najwyrzej</ort>: 'Nie <ort>urzywaj</ort> stylu XP' a ja chce miec aplikacje w stylu XP).

Pozostało 580 znaków

2006-08-30 10:22

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Jakie dziwne rzeczy robi z formami?


<font color="red">Konto porzucone</span>

Dzięki wszystkim forumowiczom za lata wspólnych dyskusji; miłej zabawy w programowanie!
Sławomir 'Szczawik' Włodkowski

Pozostało 580 znaków

2006-08-30 11:48

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

też mnie to zastanawia jakie dziwne rzeczy ? tj. pytałem o to kiedyś http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=86251 ale nigdy tego nie doświadczyłem w praktyce


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-08-30 14:05

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Niekture fragmenty Formy robia sie przezroczyste, zmieniaja sie kolory paneli na czarny a buttony maja czarne obwodki.

Widzialem juz posty z takim opisem ale nie znajduje rozwiazania.

Pozostało 580 znaków

2006-08-30 14:55

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

ja tam i xpstyle i doublebuffered jak trzeba mam i nie mam problemów. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zmienienie ParentBackground na true a potem na false bo jest mały błąd w Delphi i domyslnie nie zapisuje tej właściwości jako False

może daj screena + jak to masz poustawiane w OI


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-08-30 20:22

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

miales racje, wstawiam:

ParentBackground := True;
ParentBackground := False;
DoubleBuffered := True;

i kolory wracaja do normy ale migocze okrutnie. Gorzej niz bez DoubleBuffered i bez zmian ParentBackground.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0