Styl XP dla wybranego komponentu

0

Jak można uzyskać, po dodaniu komponentu XPManifest (XPMan), styl dla wybranego komponentu (np.: przycisku), a nie dla całej formy (innych komponentów) ?

Proszę o podpowiedź [soczek]

0

Podpisuje sie pod prosba :) Mam jeden programik w ktory po wlaczeniu manifestu niestety robi wszystko na szaro :) np. moje ladne zielone panele ktorych nie chcialem zmieniac :)

0

co do styli XP to mam takie przeczucie, że może być ciężko lub niewykonalnie :(

co do paneli i styli xp to trzeba zrobić tak

var
  i: Integer;
begin
  for i := 0 to ControlCount - 1 do
    if Controls[i] is TPanel then
      (Controls[i] as TPanel).ControlStyle := (Controls[i] as TPanel).ControlStyle - [csParentBackground];
end;

lub zrobić własny panel

0

Nie ma przypadkiem alternatywnego komponentu, który obsługuje styl tylko na wybrany komponent ? Coś słyszałem o ThemeManager... :-|

Misiekd napisał(a)

co do paneli i styli xp to trzeba zrobić tak

Co ten przykład ma za zadanie wykonać ?

0

naprawia to

Nagus21 napisał(a)

Mam jeden programik w ktory po wlaczeniu manifestu niestety robi wszystko na szaro :) np. moje ladne zielone panele ktorych nie chcialem zmieniac :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1