D5, styl XP, DBCombo

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-28 10:01
0

Witam,

Jak uzyskać styl XP dla komponentów DBCombo (dla pozostałych nie mam problemu) ? Używam ThemeManagera dla delphi 5 ale mam z nim dużo problemów - chciałbym z tego zrezygnować. [???]


# ZIGGY

Pozostało 580 znaków

2006-09-28 11:23
Ad
0

TXPTheme - u mnie działa ze wszystkimi (ściągniętymi też) komponentami, ale niektóre wyglądają kiepsko (vide TPageControl z Style = tbDown)...


Pozostało 580 znaków

2006-09-28 13:40
0

Możesz mi coś więcej napisać u mnie to nie działa (DBCombo), z góry dzięki,


# ZIGGY

Pozostało 580 znaków

2006-09-28 13:44
0

Ściągnij sobie komponent VCLSKIN 4.04.
Posiada też najprzeróżniejsze skiny i też z XP. Jest też edytor skin'ów. Upiększa komponenty, ten twój też.

Pozostało 580 znaków

2006-09-28 14:08
0

RedbaK oczywiście wiesz, że VCLSKIN kosztuje 90$ w najtańszej wersji


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-09-28 14:12
0

oczywiście interesuje mnie wyłącznie komponent freeware o czym nie napisałem wczesniej :D


# ZIGGY

Pozostało 580 znaków

2006-09-28 14:14
0

Misiekd napisał:

RedbaK oczywiście wiesz, że VCLSKIN kosztuje 90$ w najtańszej wersji

Oczywiście, że wiem, ale są chyba jakieś trial'e?
Może spróbować też SXSkinComponents v.1.1.0 - darmowy.
http://www.torry.net/pages.php?id=1544

Pozostało 580 znaków

2006-09-28 14:16
0

jeszcze jest TBX :P

Pozostało 580 znaków

2006-09-28 14:24
0
RedbaK napisał(a)

Oczywiście, że wiem, ale są chyba jakieś trial'e?

tylko, że ciężko wypuścić jakiś program (nawet jako freeware) oparty o trialowe komponenty :p


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0