Jak wydobyć godzinę nadejścia emaila na serwer?

0

Witam!
Robię małego klienta pocztowego i potrzebuję jakoś podać w tabeli godzinę nadejścia emaila na serwer. Wiem jak datę podać:

DateToStr(Idmessage1.Date)

a jak godzinę pobrać?

Potrzebuję to do posortowania listview, tak aby najnowsze emaile były na samej górze listy czyli jak to zazwyczaj bywa.

0

nie mam teraz delphi, ale IdMessage1.Date to nie czasem typ TDateTime ? tj. DateTimeTo... zamiast DateTo...

0

Dzięki.
Zrobiłem tak:

(DateTimeToStr(Idmessage1.Date));

I teraz w kolumnie podaje mi i date, i czas, zatem mam to co chciałem :)

Dzięki za podpowiedź.
Teraz jeszcze muszę zrobić jakiś sort aby mi sortowało po dacie, a jak data nie styknie to po godzinie, tak aby najnowsze maile były na samej górze w listview :)

Chociaż jeszcze jest lipa bo mi w kolumnie podaje:
14-03-2005 2238
A chciałbym datę i godzinę w dwóch osobnych kolumnach dać.
Jeśli nie da tak rady to chociaż jak wrzucić np. przecinek między datę i godzinę i jak sformatować inaczej datę i godzinę?

0
Oscarrrr napisał(a)

Chociaż jeszcze jest lipa bo mi w kolumnie podaje:
14-03-2005 2238
A chciałbym datę i godzinę w dwóch osobnych kolumnach dać.
Jeśli nie da tak rady to chociaż jak wrzucić np. przecinek między datę i godzinę i jak sformatować inaczej datę i godzinę?

ludzie litości!!!

Data := DateToStr(Idmessage1.Date);
Czas := TimeToStr(Idmessage1.Date);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1