Jaki serwer?

0

Szukam fajnego VPS, nie drogi, stabilny i o dobrych parametrach.
Serwer głównie będzie używany do postawienia backendu w Node.js.
Przydałaby się jakaś bazka, ale nie wiem do końca czy wybrać jakieś dedykowane rozwiązanie na AWS/Digital Ocean czy też stawiać samemu na serwerze.
Poradzicie coś ciekawego?

0
MasterOf napisał(a):

Szukam fajnego VPS, nie drogi, stabilny i o dobrych parametrach.

Jak napiszesz jakie parametry potrzebujesz to tym co się znają łatwiej będzie coś doradzić (ja sie nie znam). Co do bazy to zależy czego potrzebujesz. Jak to baza (zwykły SQL czy coś innego)?

2

Ja VPSy biorę z http://webh.pl/
Wcześniej kupowałem na OVH, ale ostatnio miałem akcje, że na kilku serwerach zrobili randomowy restart (w zasadzie to nawet nie restart, tylko wyłączyli mi wszystkie deamony) i o 3 nad ranem dostaję telefony od klienta, że nic nie działa. Na webh mam już chyba z pól roku kilka VPSów i jak na razie bez problemów.

0

PostgreSQL, najpewniej kupie 2x zeby na jednej postawic baze a na drugiej backend.
Nie chciałbym limitów transferu, 1-2GB RAM powinno wystarczyć. Najlepiej jakby był 2xCore i obowiązkowo SSD

2

@MasterOf: możesz sprawdzić mikr.us a mniej budżetowo OVH albo jego marki Kimsufi

0

Zerknij na arubę - tam będziesz mógł przetestować serwer przed zakupem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1