Procesy & uchwyty

0

Witam!

może ktos mi podpowiedzieć jak pobrać PID procesu mając tylko jego uchwyt?

pozdrawiam

0

winapi -> GetThreadId(uchwyt)

0

chyba raczej GetProcessId

0

a ja się mianowicie zapytam o funkcyjkę co zamienia pid na uchwyt. [green]

0
mixklkp napisał(a)

a ja się mianowicie zapytam o funkcyjkę co zamienia pid na uchwyt. [green]

OpenProcess()

0
ŁF napisał(a)

chyba raczej GetProcessId

true.. pomyliłem nazwy.. my bad

0

ok thx ale nie działa mi to :)
nie mam takiej funkcji GetProcessID() kompilator wywala ze jest niezadeklarowane
moze ktos wkleic jakis przyklad source?

0

function GetProcessId(Process : THANDLE) : DWORD; stdcall; external 'kernel32.dll' name 'GetProcessId';

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1