Wysyłanie tablicy przez SendBuf

0

Cześć. Chciałbym wysłać tablice poprzez socket.SendBuf, tylko w takiej postaci: DługośćTablicy+Tablica. Zna ktoś jakiś sprytny sposób, aby tego dokonać, aby uniknąć konwertowania tablicy na stringa?

0
SendBuf(tab[0], Length(tab) * SizeOf(tag[Low(tab)]));

Tutaj jeszcze zalezy jaka to tablica, znaczy sie czy jej elementy sa rownej wielkosci.

0

Jest to tablica rekordów. Chciałbym wysłać całą tablice naraz, z tym, że przed nią będzie jej długość (żeby było łatwiej odbierać). To co napisałeś wysyła mi jeden tylko element. Próbowałem SendBuf(SizeOf(tab)+tab,SizeOf(tab)+4), ale kompilator się burzy o różne typy zmiennych.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1