ServerSocket, OnDisconnect i SendBuf

0

Mam taki dziwny problem...

W momencie rozłączenia klienta obsługiwana jest procedura OnDisconnect, a w niej mam pętle, która wysyła wszystkim pozostałym użytkownikom, że ten klient się rozłączył.

Problem polega na tym, że na kilkaset rozłączeń jedno powoduje, że aplikacja się wyłącza (crash).

Kiedy usunąłem polecenie wysyłania pakietu o rozłączeniu tego klienta problem zniknął, dlatego wszystko wskazuje na to, że przyczyną samoistnego wyłączania się aplikacji jest to własnie polecenie.

Jeśli ktoś rozwiązał już taki problem, to proszę o wypowiedź.

0

OnDisconect informuje że klient się odłączył ale to gniazdo które było jego nadal jest w tablicy i przy wysyłaniu do tego gniazda powstaje błąd(tak mi się wydaje). Więc sprawdz czy klient jedt podłączony zanim tam coś wyślesz. Nawet zdebagij ten kod sprawdz może socket do ktorego się odwołujesz jest null. Jest wiele możliwości zobacz kody odpowiednich modułów tam znajdziesz wszystko

0

dj uwzględniłem ten przypadek (wszyscy z wyjątkiem tego, który się rozłącza), jeśli chodzi o ten mój problem to sobie już poradziłem, trochę na około ale działa bardzo dobrze, możecie sprawdzić ściągając program ze strony http://www.god.com.pl <- Polski Program P2P :D

0
Kronolus napisał(a)

dj uwzględniłem ten przypadek (wszyscy z wyjątkiem tego, który się rozłącza), jeśli chodzi o ten mój problem to sobie już poradziłem, trochę na około ale działa bardzo dobrze, możecie sprawdzić ściągając program ze strony http://www.god.com.pl <- Polski Program P2P :D

yyyyy - to w takim razie po co to pytanie ?

Chyba tylko po to, żeby zareklamować swój program p2p. Program na pewno wyróżnia spośród innych fakt, że za jego użytkowanie <font size="4">trzeba zapłacić</span> [glowa] (no niestety nie jest to "plus dodatni").
Ponieważ bez aktywowania smsem nie da się sprawdzić czy jest w ogóle sens zainwestować, to opinii programowi nie wystawię - zastanawia mnie jedynie te rzekome 100 tys. użytkowników - aż tylu frajerów żyje w tym kraju ?

W czasach, gdy wymiana plików może się odbywać nawet przez komunikatory (są do tego oczywiście bardziej cywilizowane sposoby) - reklamować program, który umożliwia taką wymianę za pieniądze - porażka.
Nie dziękuję, zwykłego naciągactwa nie wspieram...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1