Jaki to komponent?

0

Witam! Mam pewien problem. Chciałbym stworzyć program katalogujący pożyczone płytki. Wzorować chcĘ się na programie pokazanym na screenie. Niestety nie wiem jaki komponent jest użyty w tym programie (ten na samej górze, największy) i jak go używać? Przekopałem już prawie wszystkie komponenty(d7) i nic nie znalazłem ;/
Prosze o pomoc i ewentualną radę ;]

user image

0

Nie ładuje się screen :/

0

już tak, sorki, po prostu końcówkę zamiast JPG to napisałem jpg :(

0

jaki: ListView
jak używać: F1

0

ListView, ListBox, Grid, może jeszcze coś...

0

jaki: ListView
jak używać: F1

Tylko ze trzeba komponent odpowiednio "przygotować"

0

..jest takie cos co sie nazywa HOOK ;)

0

niestety żaden z tych komponentów nie pasuje. najbardziej odpowiednim byłby pewnie ValueListEditor ale ten komponen polega na całkiem czym innym :/ zna ktoś może jakiś inny sposów żeby zrobić coś podobnego?

0

Oczywiście, że pasuje. Musisz tylko ustawić odpowiednie rzeczy. Zerknij sobie na przykład na źródło PilotMP3 (link w podpisie), tam masz PlayList'ę zrobioną właśnie na ListView i wygląda podobnie, ma sortowanie po kliknięciu w nagłówek i takie tam bajery. Wystarczy przejrzeć Object Inspector'a.

0

Wielkie dzięki. Skopiowałem po prostu Twojego listBoxa. Teraz już wszystko wiem :) Troszke zmodyfikuje i będzie gitara :D
dzieki pzdr. :)

0

Adam.Pilorz: nie mogłeś mu po prostu odpowiedzieć żeby ustawił w tym ListViewie ViewStyle na vsReport ? pozniej w Properties masz Columns, Items, wsio pięknie ładnie. zreszta to wszystko jest w helpie

0

To napisałem, że trzeba poustawiać co trzeba, ale w PilotMP3 jest na przykład sortowanie po kolumnach i takie tam, może sobie zobaczyć jak to wygląda i się na tym wzorować. Poza tym nie pamiętałem dokładnie co i jak a nie miałem czasu sprawdzać...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1