Timer

Odpowiedz Nowy wątek
2003-04-26 14:15
0

Jak zrobić zeby co np.10 sec coś sie zrobiło.

Pozostało 580 znaków

2003-04-26 14:33
0

Wrzucasz na formę Timerka.
Ustawiasz Interval na 10000 (10 sec).
w OnTimer wrzucasz to co ma się wykonywać :-)

Pozostało 580 znaków

2003-04-26 14:33
0

TTimer Interval na 10000 i poźniej jakieś operacje. jak dobrze wnioskuj, to jak sie Timer ustawi na Enabled-False to wtedy nie bedzie robił.

[dopisane]
widze że ktoś był szybciej :|

Pozostało 580 znaków

2003-04-26 14:40
0

thx :)

Pozostało 580 znaków

2003-04-26 15:03
0

albo :
sleep(10000);
procedura;


My name is Bond, James Bond
My name is Bond, Wielb

Pozostało 580 znaków

2003-04-26 15:18
0

albo :
sleep(10000);
procedura;

tylko ze to nie bedzie sie robilo co 10sek tylko zrobi sie cos z 10sek opoznieniem a to nie to samo :) No chyba ze bys zrobil jakas petle i do niej wracal ale tu tajmerek bedzie najlepszy :)


Pozostało 580 znaków

2003-04-26 15:26
0

xle przeczytałem, myślałem że mu chodzi o to żeby robił coć po
10s.


My name is Bond, James Bond
My name is Bond, Wielb

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0