OnClick

Odpowiedz Nowy wątek
2003-03-25 17:42

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

Mam dynamicznie stworzone 5 TImage w tablicy T, numerowane od 0 do 4(standardowo kolejne indexy tablicy). Pytanie: Jak kliknę na którymś z nich to jak sprawdzić na którym? Powinienem otrzymać numer TImage którego zostało wywołane zdarzenie onClick.

Pozostało 580 znaków

2003-03-25 17:50

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 11 miesięcy temu

0

Nadawaj kolejnym tworzonym Image wartości Tag.
W OnClick wpisz:

ShowMessage('Numer TImage to : ' + IntToStr((Sender as TImage).Tag));


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0