Button onclick?

0

Witam!
W szablonie strony mam kod:

 <?php if ( $responsive_options['cta_button'] == 0 ): ?>

			<div class="call-to-action">

				<a href="<?php echo $responsive_options['cta_url']; ?>" class="blue button">
					<?php
					if ( isset( $responsive_options['cta_text'] ) && $db && $emtpy_cta )
						echo $responsive_options['cta_text'];
					else
						_e( 'Call to Action', 'responsive' );
					?>
				</a>

			</div><!-- end of .call-to-action -->

		<?php endif; ?>

Jest to przycisk na stronie głównej. Chciałbym, aby po jego kliknięciu otwierało się okno popup, które mam z pobranej wtyczki.
Kod na wyświetlenie popup to:
[supsystic-show-popup id=33]
lub
onclick="ppsShowPopup(33); return false;"
lub
#ppsShowPopUp_33

Siedzę nad tym już 2 godziny i nic... nic sie nie udaje. Moze ktos pomoc?

0

Ale jaki jest problem bo nie rozumiem? Co już zrobiłeś? Bo z kodu wyżej nic nie wynika

Nie wiem, robiłeś coś takiego ?

document.getElementById("123").onclick = function() {
	ppsShowPopup(33); 
    return false;
}
0

Normalnie w ustawieniach szablonu do tego guzika moge dopisac sobie jakis url ktory ma on otworzyc. Jednakze ja chce, zeby otworzylo sie popup okienkio.

Zrobilem cos takiego:

  <?php if ( $responsive_options['cta_button'] == 0 ): ?>
 
            <div class="call-to-action">
 
                *<a onclick="ppsShowPopup(33); return false;" class="blue button">*    //tu jest zmienione
                    <?php
                    if ( isset( $responsive_options['cta_text'] ) && $db && $emtpy_cta )
                        echo $responsive_options['cta_text'];
                    else
                        _e( 'Call to Action', 'responsive' );
                    ?>
                </a>
 
            </div><!-- end of .call-to-action -->
 
        <?php endif; ?>

Jednakze po kliknieciu przycisku nic sie nie dzieje. Kombinowalem na rozne sposoby i nic..

0

Wywołaj z konsoli funkcje ppsShowPopup(33); i zobacz co się dzieje i co wywala. W chrome F12 :)

0
CeKa napisał(a):

Wywołaj z konsoli funkcje ppsShowPopup(33); i zobacz co się dzieje i co wywala. W chrome F12 :)

Mi tutaj chodzi o wordpress. Innymi słowy:
Pobrałem szablon wordpress.
Pobrałem wtyczke popup.
Chcę tak zmodyfikować przycisk w szablonie wordpress by po jego kliknieciu utwieral sie popup

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1