Połączenie z netem

0

Jak wykryć czy jestem połączony z netem, jak się rozłączyć, i połąćzyć.

0

Jest coś takiego jak Delphi FAQ na 4p :-P

0

Komponent tDialUp. Poszukaj. Nie wiem, ale na 4p go chyba nie ma. Poszukaj w necie.
W ostateczności jak już naprawde nie znajdziesz to napisz-podeśle ci.

0

Poniższa procedura pochodzi z torry:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if GetSystemMetrics(SM_NETWORK) and $01 = $01 then
ShowMessage('Jest polaczenie')
else
ShowMessage('Nie ma polaczenia!');
end;

0

Tak jak Ci pisze. Do połączenia to tDialUp. CZy tym samym da sie rozłączyć to nie wiem, bo nie używam tego komponentu. W ogóle nie mam zainstalowanego. Ale moge Ci podeslać jak nie znajdziesz, ale poszukaj.
ps.
ARSENAL is THE BEST

0

Komponent tDialUp. Poszukaj. Nie wiem, ale na 4p go chyba nie ma. Poszukaj w necie.
W ostateczności jak już naprawde nie znajdziesz to napisz-podeśle ci.

Szukałem, i szukałem, i znalazłem ale płatny więc czy możesz mi go podesłać ? [email protected] Poszukuje jeszcze komponentów do obsługi e-maili. Podobno NNSMTP i NNPOP3 są dobre, ale ja mam Deplhi 3 i tam ich nie ma, w necie też. Jak możesz to też je dorzuć, THX.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0