StringGrid i OnDrawCell

0

Problem jest mianowity : Zauwazylem ze StringGrid jest odmalowywany bez przerwy. Nie byloby z tym problemu gdyby nie to ze mam program bazo-danowy i kolorowanie komorek zalezy od wartosci z tej bazy. Przy coraz wiekszej ilosci danych to odmalowywanie sie po prostu muli. A chcialbym zeby bylo tak:

WypelnijDane()
OdmalujGrid()

i sadze ze wtedy by tak nie mulilo. Bo teraz mam tak ze dla kazdej wartosci w Gridzie, selektuje w jakich wartosciach powinno sie zawierac i odpowiednie maluje czcionke. Moze da rade wykorzystac parametr State, ale mam bardzo kiepski net i nie mam za bardzo mozliwosci szukania o tym...

Mam nadzieje ze ktos mi cos poradzi :)

0

Używasz StringGrida do aplikacji bazodanowej??
[glowa]

0

a czemu by nie ? dokladnie TMS AdvStringGrid

0
maciejmt123 napisał(a)

a czemu by nie ? dokladnie TMS AdvStringGrid

Nie wiem co to za komponent, ale to nie jest zwykły StringGrid. Poza tym do aplikacji bazodanowych, używa się komponentów BAZODANOWYCH.
DBGrid, SMDBGrid itd., itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1