$APPTYPE CONSOLE & SW_HIDE

0

Hi,

Pisze program konsolowy i potrzebuje możliwości uruchomienia programu z flaga SW_HIDE , pomysł mam taki ze gdy program jest uruchamiany z parametrem /hide to uruchamiam kolejna instancje programu za pomocą ShellExecute z flaga SW_HIDE, a bieżąca instancje zamykam, to powinno działać , ale zastanawiam się czy można to zrobić inaczej bezpośrednio w programie nie uruchamiając kolejnej instancji programu?

pozdrawiam

0

Zrobiłeś błąd w założeniach, bo skoro chcesz, by konsola była tylko opcjonalna, nie pisz po prostu aplikacji konsolowej, ale zwykłą Win32 z użyciem funkcji AllocConsole/FreeConsole, gdy nie dano parametru /hide.

0

spoko tylko nie napisałem dokładnie jaki jest mój cel, robię obsługę ZIP kompresja/dekompresja z użyciem Shell32_TLB czyli używam ta sama metoda co explorer.exe i caly problem w tym ze chce ukrywać okno explorera które pokazuje stan kopiowania plików, a jedyny możliwy sposób jaki znalazłem to taki ze aplikacja która obsługuje Shell32_TLB musi być uruchomiana z flaga SW_HIDE wtedy postęp kopiowania sie nie pojawia inaczej wszystko widac, dlatego pytam jakie sa jeszcze inne sposoby nadania tej flagi sw_hide, lub może ktoś zna inny sposób na ukrycie postępu kopiowaia okienka :)

0

Może rzeczywiście rozwiązanie z uruchomieniem samego siebie z parametrem SW_HIDE jest dobrym pomysłem: przede wszystkim prostym w wykonaniu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1