Image jak button

0

Witam,

Poszukuję komponentu (sposobu) na zachowanie się komponentu Image jak button, albo lepiej jak ToolButton, szczególnie:

  • możliwość załadowania dowolnej grafiki bez marginesów

  • po kliknięciu na Image zmiana grafiki na inną symbolizującą wciśnięty button (najlepiej jak w ToolButton czyli ładowana z ImageList dla hot images, disabled images i images)

Przegądnąłem całe forum i podane w rozwiązania nie są pozbawione wad, np. opisany sposób z SpeedButton nie działa, bo marginesów całkiem nie da się usunąć przy pomocy funkcji Margin = 0 czy Layout = blGlyphBottom. Z kolei komponent ImagePlus z sekcji Download wczytuje obrazek ale tylko po wejściu w jego obszar myszki, a to za mało :|

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc!

0

kiedyś napisałem taki komponent, nie wiem czy spełni wszystkie Twoje oczekiwania (Komponent BatonG).
http://www.tvknet.pl/reevolution/komponenty.htm

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1