Image

0

Wjaki sposób sprawić aby wstawiony obrazek mięscił się w jego wymiarach(IMAGE)?

0

AutoSize := true
chyba :-)

0

;p ;p ;p ;p ;p ;p ;p
poprawie cie ;) timage (ale jego nazwa).autosize := true;
czyli image1.autosize := true; :PPPPPP
źle miales :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP ;)

0

A WCALE NIE. OBAJ ZLE MACIE:-P
Bo autosize to IMAGE dostosowuje sie do wczytanego obrazka
STRETCH - to jest to o co pytasz. Ustaw na TRUE.

0

Stretch zadziałało , ale dopiero w DBImage [cya]

Dzieki za pomoc wszystkim :-)

0

ale zeby sie miescilo! a jak obrazek bedzie mniejszy!? ha? to STRETCH go rozciagnie i bedzie paskudnie.
Ja proponuje najpierw sprawdzic rozmiar obrazka, imege'a porównac i dopiero potem rozciagac jesli trzeba.

0

ale zeby sie miescilo! a jak obrazek bedzie mniejszy!? ha? to STRETCH go rozciagnie i bedzie paskudnie.
Ja proponuje najpierw sprawdzic rozmiar obrazka, imege'a porównac i dopiero potem rozciagac jesli trzeba.

Ale temu panu chodzilo wlasnie zeby sie MIESCIL, czyli logiczne, ze rozmiary sa WIEKSZE od Image.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0