Niestabilna praca coyota?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-25 21:39

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Może się mylę, może serwer przeładowany może coś jeszcze. Od dwóch dni zauważyłem spadek prędkości działania coyota. Zdarza się, że muszę wielokrotnie klikać na dany link aby zaskoczył. W moim FF nawet nie pojawia się pasek postępu ładowania posta. Sprawdzam wówczas inne strony, aby wyeliminować moje problemy z netem. Nie jestem pewien czy to moje subiektywne odczucie, czy inni też mają ten problem. Chciałem dzisiaj odpalić dział Delphi i niestety nie mogłem. Zrestartowałem Firefoxa, to samo. Reset kompa, to samo.

Jeszcze jedno. Jak piszę posta, to na dole jest CheckBox z możliwością "Obserwacji tematu". Ta opcja nie działa. Jak zaznaczam Pole, to nic się nie dzieje. Dopiero jak wyjdę z edycji i zaznaczę "Obserwuj temat" to zmienia się na "Zaprzestań obserwacji tematu".


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 22:06

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

U mnie jest to samo z szybkością ładowania.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 23:37

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 miesiące temu

Lokalizacja: UE

0

serwer u "dawcy hostingu"
ruszajcie czyms co nazywa sie mozg...

Duzo osob - duzo generowanego ruchu - duzo zasysanych bajtow - duzo polaczen z baza SQL


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

2006-08-26 11:24

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

Dzięki za odpowiedź nigdy bym na to nie wpadł...

Tylko, że to nie rozwiązuje problemu. Czasami po prostu nie da się korzystać z serwisu.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-08-26 13:22

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
DzieX napisał(a)

Dzięki za odpowiedź nigdy bym na to nie wpadł...

Tylko, że to nie rozwiązuje problemu. Czasami poprostu nie da się korzystać z serwisu.

Spoko, my kompa na wlasny serw zmontujemy tylko nam kup lacze 100Mb in/out.

Pozostało 580 znaków

2006-08-26 15:04

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

Mi to ryba, bo mogę sobie wejść o innej porze, ale jeżeli już teraz tak jest, to ciekawe jak będzie gdy zacznie się rok szkolny i akademicki.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-08-26 15:08
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 8 godzin temu

0

Tak, zgadza sie. Dostalem maila od admina ze serwis generuje najwieksze obciazenie na serwerze i byc moze wypowiedziana zostanie nam umowa :| Co najciekawsze obciazenie (z tego co zrozumialem - bazy danych) wzroslo od wakacji mimo iz wg. statystyk ilosc wizyt spada (jak to na wakacjach). Czy w ostatnim czasie wprowadzane byly jakies szczegolne zmiany operujace na SQL? :| Nie przypominam sobie. Jedynie co mi przychodzi do glowy to zwiekszone uzycie AJAX-u co rzeczywiscie moze przyczynic sie do zwiekszenia liczby zapytan (np. odznaczanie forum jako przeczytane poprzez klikniecie w ikonke, czy klikanie na ikonke tematu); tymczasowo wylaczylem mozliwosc odznaczania tematu jako przeczytany. Nie mam jednak statystyk ile osob z tego korzystalo (korzysta), wiec zobaczymy jak serwer bedzie zachowywal sie teraz.

Pozostało 580 znaków

2006-08-27 01:00

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Ja tam sie na zapytaniach nie znam. Ale może dało by sie okroić troszkę forum (bo chyba ono tak obciąza) Można zrezygnować z jakichś wodotrysków (tyle że kurcze tu zabardzo takowych nie ma) na rzecz tego zeby forum po prostu było!!

Ja tam jestem gotów na ustępstwa. A WY już na pewno wiecie co można wyłaczyć a czego nie:):)


Pozostało 580 znaków

2006-08-27 01:52

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 miesiące temu

Lokalizacja: UE

0

a ja przypomne idee qyona...
ICM powinien przyjac 4p.... tyle, ze bez reklam, jako serwis non-profit.
lacza na ICM sa "konkretne" (z podkresleniem)


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

2006-08-27 12:08
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 8 godzin temu

0

Tutaj w ogole nie chodzi o lacza. Przyznam, ze od dluzszego czasu nie zagladalem do zrodel, ale nie przypominam sobie zeby jakies nowe funkcje byly wprowadzane (oprocz szybkiej edycji). Mam racje?

Pozostało 580 znaków

nav
2006-08-27 12:59
nav

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Z tym, że szybka edycja to 1 zapytanie na pobranie posta. Ewentualnie drugie do aktualizacji danych przy zapisaniu. Więc nie wydaje mi się, aby to było to.


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0