Czy były pomysły na napisanie Coyota w SPA?

1

Tak się zastanawiam, czy był kiedyś pomysł żeby napisać front coyote'a w SPA, np w angularze?

1

Myslalem ze do SPA jest potrzebny front i backend?

0
stivens napisał(a):

Myslalem ze do SPA jest potrzebny front i backend?

No, tak.

i?

10

Jedno podstawowe pytanie: PO CO?

0

@cerrato: Zapytałem tylko, czy były pomysły. Czy jest gdzieś jakaś dyskusja na ten temat może?

2

W sumie to już 4p używa częściowo Vue

chociaż chyba bardziej jak jQuery

3

Ok, w takim razie odpowiem, żę nie wiem :D
Ale jakby była, albo jakbyś teraz zakładał nową, to jasno przekazuję moje stanowisko - jest to niepotrzebne i szkoda czasu. Aktualnie i tak Adam nie wyrabia z wprowadzaniem nowości oraz naprawianiem błędów, więc robienie akcji pod tytułem "piszemy 4P od nowa" to dla mnie czysta fanaberia, całkowicie bezcelowa.
W pełni się zgadzam z tym, co @Miang ma w swojej sygnaturce (Aczkolwiek podejrzewam, że to nie są jej słowa, tylko gdzieś usłyszane) - ```"dzisiaj programiści uwielbiają przepisywać kod z jednego języka do drugiego, tylko po to by z projektem nadal stać w miejscu ale na nowej technologii"````. To doskonale pasuje do poruszonej sytuacji :P

1
cerrato napisał(a):

Ale jakby była, albo jakbyś teraz zakładał nową, to jasno przekazuję moje stanowisko - jest to niepotrzebne i szkoda czasu. Aktualnie i tak Adam nie wyrabia z wprowadzaniem nowości oraz naprawianiem błędów, więc robienie akcji pod tytułem "piszemy 4P od nowa" to dla mnie czysta fanaberia, całkowicie bezcelowa.

Dzięki za opinię, chociaż nie zgadzam się żeby to było "4P od nowa". Front to jest jakby tylko jedna część, pozostałe elementy, takie jak baza, modele, kolejki, redisy, i pozostała częśc logiki przecież nadal by były w Laravelu.

3

A po co ktoś miałby się męczyć i przepisywać na SPA?

0

@TomRiddle: czy chodzi Ci o przyspieszenie działania 4p?

1

@TomRiddle:

Gdzie są przykłady Vue użyte w 4p? Pytam z ciekawości, bo nie wiem, a chciałbym się dowiedzieć :D

Mikroblog np.

screenshot-20210818223130.png

0
Silv napisał(a):

@TomRiddle: czy chodzi Ci o przyspieszenie działania 4p?

No między innymi, ale też inne rzeczy.

1

Były pomysły przepisania na .NET i pewnie przy okazji pojawiły się pomysły na wprowadzenie architektury SPA Przepiszmy 4programmers/coyote do .net core 4fun

5

Skoro ktoś założył ten wątek, to znaczy, że przynajmniej on miał taki pomysł, więc pytanie o to, czy był taki pomysł jest bezcelowe. :P

Co do meritum, to jestem na nie, jeszcze tego brakowało, żeby forum było jakimś niedziałającym SPA.

3

@TomRiddle: tak, jest Vue.js na froncie ale oczywiście nie jest to SAP. Od długiego czasu trwała akcja pozbywania się jQuery i finalnie już z tej poczciwej biblioteki nie korzystamy.

Vue jest używany:

  • w nagłówku gdzie masz listę wiadomości prywatnych i powiadomień
  • pole wyszukiwarki
  • panel użytkownika: formularz blokowania użytkowników oraz przypisywania umiejętności
  • moduł Praca: wyświetlanie listy ofert, wyszukiwarka oraz formularz dodawania ogłoszeń
  • moduł Mikroblogi: wyświetlanie wpisów, komentarzy, formularz
  • moduł Forum dyskusyjne: wyświetlanie listy wątków, postów oraz kategorii wraz z formularzem edycji posta/komentarza
  • ...pewnie w kilku innych miejscach o których zapomniałem :)

Część kodu jest generowana przez backend. Czy to nagłówek czy stopka. Backend wypluwa też JSON z którego Vue.js składa pozostałe elementy strony które są "edytowalne", jak np. ten post :)

2
somekind napisał(a):

Skoro ktoś założył ten wątek, to znaczy, że przynajmniej on miał taki pomysł, więc pytanie o to, czy był taki pomysł jest bezcelowe. :P

Co do meritum, to jestem na nie, jeszcze tego brakowało, żeby forum było jakimś niedziałającym SPA.

Ta ankieta jest tak pokręcona że tylko frontowiec mógł to wymyślić :D na prawdę nie rozumiem co mam zaznaczyć :/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1