Otwórz nowe powiadomienia w nowych kartach

Odpowiedz Nowy wątek
2020-01-15 20:04

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 2 minuty temu

9

Za każdym razem jak wchodzę na forum i mam nowe powiadomienia otwieram jest w nowych kartach.
Czy można by dodać przycisk jak na screenie który otwiera by wszystkie nowe powiadomienia w nowych kartach?

screenshot-20200115200258.png

Pozostało 580 znaków

2020-01-15 20:06

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 1 minuta temu

0

dobre

Pozostało 580 znaków

2020-01-15 22:25
Moderator Kariera

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 23 godziny temu

Lokalizacja: Poznań

2

No bez przesady - to już jest moim zdaniem mocne przekombinowywanie. Przecież masz 3 klawisz/wciskanie rolki. Sam korzystam z tego i zawsze otwieram w nowych zakładkach. A te kilka(naście) kliknięć więcej nie jest jakimś wielkim utrudnieniem.


Naczelny forumowy hejter Apple

That game of life is hard to play, I'm gonna lose it anyway
The losing card I'll someday lay, So this is all I have to say
no ale przecież lepiej kliknąć raz niż 15, a coyote jest open source, więc nie widzę problemu, żeby ktoś to dodał - sugar_hiccup 2020-01-16 20:39
oczywiście, że nie jest to problemem. Po prostu, moim zdaniem, to kliknięcie kilka(naście) raz dziennie (z rana - bo potem się już ogarnia 4P na bieżąco) nie jest jakimś problemem, a że moce przerobowe developerów Coyote są ograniczone, to wolałbym inne rzeczy zrealizować. Ale Adam kilka postów niżej podjął decyzję, więc w ogóle nie ma o czym gadać/pisać. - cerrato 2020-01-17 08:58

Pozostało 580 znaków

2020-01-15 22:33

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 44 sekundy temu

Lokalizacja: Warszawa

1

Jeśli mówimy o teoretycznym UX, trudno powiedzieć moim zdaniem. Może i tak wiele osób otwiera w nowych kartach, że by się nadał (teoretycznie)?

Jeśli okaże się, że się nada, to ja bym był za umieszczeniem go po przeciwnej stronie niż przycisk do oznaczania powiadomień jako przeczytane. Już słyszę te przekleństwa, jak ktoś kliknie nie ten przycisk (o 10px w prawo za daleko)…


UPDATE: Trzeba by pomyśleć o tym, co w sytuacji, gdy powiadomień będzie np. 100. Np. u mnie Firefox ostrzega przed przewidywanym spadkiem wydajności spowodowanym otwarciem wielu kart (chyba więcej niż 5 lub 10), ale czy u innych też ostrzega? A w innych przeglądarkach?


edytowany 1x, ostatnio: Silv, 2020-01-15 22:35

Pozostało 580 znaków

2020-01-16 06:20
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 20 minut temu

1

Pomysł ciekawy. Jak będzie większe zainteresowanie, to pewnie - zaimplementujemy. Tak więc - plusujcie ten wątek ;)

Pozostało 580 znaków

2020-01-16 07:32

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 2 minuty temu

0

@cerrato Na laptopie bez myszki trochę zajmuje mi otwarcie nowych powiadomień, a jak dojdzie jeszcze śledzenie osób to tych powiadomień może być dużo, dlatego napisałem o funkcjonalność która pozwoliła by mi zaoszczędzić czas który mógłbym wykorzystać na przeglądanie forum :p

Pozostało 580 znaków

2020-01-16 07:41
Moderator Kariera

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 23 godziny temu

Lokalizacja: Poznań

0

Może inaczej - nie twierdzę, że to jest zły pomysł, tylko raczej jego przydatność dla mnie jest na poziomie wiatraczka na USB przy plus 40 stopniach. Bardziej taki gadżet ;)

A co do laptopa - zależy, jakiego masz. Na ThinkPadach masz i przy touchpadzie jak i przy trackpointcie trzeci przycisk, który działa tak samo jak wciśnięcie rolki.


Naczelny forumowy hejter Apple

That game of life is hard to play, I'm gonna lose it anyway
The losing card I'll someday lay, So this is all I have to say

Pozostało 580 znaków

2020-01-16 15:26
Moderator Delphi/Pascal

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

Lokalizacja: Tuchów

1

Sam też w ten sposób zapoznaję się z powiadomieniami – z reguły wszystkie otwieram w nowych kartach, szczególnie tuż po ”zalogowaniu” (a raczej po włączeniu komputera, bo się fizycznie nie wylogowuję).

Przydałaby mi się taka funkcja – zawsze to kilka kliknięć mniej. ;)


edytowany 1x, ostatnio: furious programming, 2020-01-16 15:26

Pozostało 580 znaków

2020-01-16 19:57
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 20 minut temu

1

Ok, w takim razie dodaje do listy "do zrobienia" :)

Pozostało 580 znaków

2020-01-17 10:35
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

Lokalizacja: Poznań

2

Hm, a przeglądarki umożliwiają takie otwieranie wielu okien/zakładek? Coś mi dzwoni, że zostało to mocno przyblokowane (np. taka funkcja w phpBB nie działa od dawna). Ja np. używam dodatkowych rozszerzeń, by blokować takie akcje (niestety, nie ma nic działającego pod nowego FF :()


Pozostało 580 znaków

2020-01-19 09:08
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 20 minut temu

0

W takim przypadku nie należy użyć window.open(). Niemniej jednak przeglądarka wyświetli chyba info o wyskakującym oknie i trzeba będzie wyrazić na to zgodę.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0