problem z szybkością

Odpowiedz Nowy wątek
Lki
2004-02-29 23:30
Lki
0

Potrzenuje pomocy. Musze zrobic program ktory pobierze z dysku dane (ok. 1GB), przerobi je i następnie zapisze zpowrotem na dysk. Wszytsko jest w miare proste ale ograniczeniem jest czas... program ma na to ok. 1 minuty. Oczywiscie wszystko jest obliczane "w locie". pobieranie i zapisywanie jest w sekwencji. Moimi glownymi pytaniami sa:

  • czy jest jakas funkcja ktora zwraca adres ostatniej komorki stringa? (petla jest na to za wolna)
  • jak zrobic tablice char nie znajac jej dlugosci? ew. jak skopiowac ze stringa do tablicy charowej wyraz zawarty miedzy przecinkami(w stringu jest np. 8 takich wyrazow i kazdy chce skopiowac) nie znajac dlugosci wyrazu (problem z tworzeniem tablicy char...???)?
    za wszystkie podpowiedzi z gory thnx

Pozostało 580 znaków

2004-03-01 00:03

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 15 lat temu

0

funkcja "strlen" zwraca długość łańcucha ... nie wiem czy o to dokłądnie ci chodziło ale jako pierwsze mi wpadło do głowy. Jeśli to nie to to radzę poszukać w helpie lub książce "Programowanie w językach C i C++ z wykorzystanie pakietu Borland C++" ...
Jeśli chodzi o tablice których rozmiaru nie znasz na początek to trzeba je będzie tworzyć w czasie działania programu operatorem "new" lub "malloc" (może je potem zmieniać - realloc o ile się nie myle).
Co do pobierania pojedynczych wyrazów to musisz skonstruować pentelkę wykrywającą spacje

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0