Problemy z szybkością ładowania się strony

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-21 22:29
0

Witam, nie wiem czy to tylko u mnie ale naprawde bardzo topornie chodzi to forum, kiedys było ok ale teraz bardzoi wolno sie wszystko laduje, mam dobrą stałkę, rowniez wchodze na stronke w pracy na szybkim laczu z Netii i jest to samo, czasami nic sie nie laduje tylko wczyta sie jakas dziwna szata graficzna. Ale ogolnie wczytywanie roznych działow oraz postow trwa bardzo dlugo.
To taka moja obserwacja.

Pozostało 580 znaków

2006-11-21 22:48
0

Mi od dłuższego czasu śmiga aż miło.


Pozostało 580 znaków

2006-11-21 23:48
0

Mnie też przymula. Są momenty, gdzie jest chwila, ale zdecydowana większość przypadków to tempo uśpionego hipopotama. Czasami nawet tak długo się zbiera, że wyrzuca 404. O ile pamiętam, to sytuacja taka jest od czasu wprowadzenia Kojota a'la Wiki.


Mam nadzieję, że pomogłem :)

Łukasz Brodny

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 02:35
0

Przy zgłaszaniu i obserwowaniu takich przymułów zawsze patrzcie na dół "Czas generowania strony:" aby wiedzieć, czy to kwestia generowania strony czy łącza.


Pozostało 580 znaków

2006-11-22 08:59
0

Ja też mam ten problem i to od dłuższego, myślałem, że tylko u mnie, ale nie - sprawdziłem. Wczoraj o jedenastej(wiezcorem) wogóle nie mogłem nic zrobić na 4P. Teraz czas generowania strony teraz to tylko 0,0811sek, jakoś wieczorem było nawet chyba z 5sek, ale to nieważne, mało ma wspólnego z czasem wyświetlenia - 2min. Bardzo często zdarza się, że strona się nawet nie załaduje, tylko po 2min ładowania strony (ustalanie adresu serwera 4programmers.net/Forum) wyskakuje komunikat - "nie można odnaleźć serwera 4programmers.net, sprawdź czy nazwa... cośtam, cośtam" i czasami odświerzam 4 razy i dopiero załapuje. Jak już ustali adres i jest "oczekiwanie na 4programmers.net..." to już załaduje. Myślałem, że to DNS-y może siadają gdzieś, ale raczej nie, bo wszystko śmiga nieźle do wieczora, a jak wszyscy nagle się zwalą na forum to jest kaplica. Wydaje mi się, że to łącze serwera, na którym jest 4P, zapycha się do tego stopnia, że serwerom DNS wydaje się, że nie ma tego komputera w ogóle w sieci... Mogę się mylić, ale potwierdzeniem mojej tezy może być to, że jak już się połaczy z serwerem to, najpierw prze min 5sek widać tylko górne menu i logo, potem kolejne 5sek dolne menu i reklama, potem cała reszta, ale bez emotikonek, na które trzeba czekać czasami całe wieki...


It's not just about livin' forever Johny.
The trick is livin' with yourself forever.

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 10:44
0
Marooned napisał(a)

Przy zgłaszaniu i obserwowaniu takich przymułów zawsze patrzcie na dół "Czas generowania strony:" aby wiedzieć, czy to kwestia generowania strony czy łącza.

Problem łącza?
Mam szybkie łącze z Netii i wszystko laduje sie w mig natomiast tylko to forum przymula, moze akurat mam takie polaczeni i gdzies po drodze cos tnie, ale napewno nie jest to iwna lacza. Pozatymw domu mam to samo, czesto jest tak ze po kliknieciu czeka sie i czeka i czasami wyrzuci 404.</quote>

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 11:02
0

Potwierdzam, często mam tak ze wszsytkie strony chodzą dobrze a 4p zamula.. ewidentne zapchanie łącza


<url>http://kooba.pl/</url>

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 12:41
0

Podczas ładowania tego posta, 23.8888 s. Reszta stron śmiga. Zapytań sql - 17.
// Ładowanie 2

0.4271s, zapytań sql 12.

Najczęściej jest tak, że prędkość działania forum przypomina wykres sinusa.


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 13:58
0

Witam tak jak teraz godzina 13:50 forum chodzi u mnie tak ze nie mozna pracowac na nim.
Na pokazanie wiadomosci czekalem chyba z pol min po czym ukazalo sie forum w takiej postaci :
http://www.mg.4en.com.pl/www.gif

Na dole napis Czas generowania strony: 2.8353 sek. (zapytań SQL: 8)

Dodam ze reszta stron dziala bez zarzutu nawet strony microsoftu, msdn dzialala sto razy szybciej i nic sie nie dzieje.

Sprawdzalem predkosc netu na http://www.numion.com/yourspeed3/ i mam taki wynik (wiec chyba niejest zle z netem):

user image

W domu mam to samo wiec to chyba nie wina netu.</image>

Pozostało 580 znaków

2006-11-22 19:42
0
Glina napisał(a)
Marooned napisał(a)

Przy zgłaszaniu i obserwowaniu takich przymułów zawsze patrzcie na dół "Czas generowania strony:" aby wiedzieć, czy to kwestia generowania strony czy łącza.

Problem łącza?
Mam szybkie łącze z Netii
</quote>Chodziło mi o łącza 4p...


Pozostało 580 znaków

2006-11-22 22:40
0

Dodam jeszcze, że dzisiaj ze 4 razy po 5minutowym ładowaniu ukazało mi się 4P bez css-a - wspaniała kombinacja białego tła z czarnym tekstem i niebieskimi/fioletowymi linkami :-D
a poważnie to wieczorem serwery reklam adocean i jeszcze jakieś są jeszcze bardziej zapchane niż serv 4P(po 2min oczekiwaniu na połączenie z 4P czekałem jeszcze dodatkowe 3 na reklamę :/


It's not just about livin' forever Johny.
The trick is livin' with yourself forever.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0