MediaPlayer.......

0

Hej.....
Znacie jakiś komponent lepszy od TMediaPlayer, który by obsługiwał więcej rodzajów plików albo może wiecie jak zrobić aby własny program korzystał z plików dll(kodeków) zainstalowanych w systemie?
Pozdrawiam! :d

0

Do dźwięku podobno najlepszy jest bass (to jest biblioteka).
Co do kodeków, to to wcale nie muszą być pliki dll (zresztą ciebie nie obchodzi co to są za pliki). W Windows SDK w Multimedia Reference jest opis jak korzystać z kodeków.

0

Nio dobra a teraz jak korzystac z tego bassa?Jak go w ogóle zainstalować?

0

Ja polecam biblioteke FMod http://fmod.org/
Calkiem prosciutka i o duzych mozliwosciach.
Tam na stronce masz wszystko opisane co i jak.

0

jak do plików filmowych to polecam wersję (trial ;-) ze stronki :
http://delphicity.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0