mediaplayer

0

(mediaplayer) W jaki sposób napisac aby odtwarzał również kawałki o długiej nazwie bo pokazuje błąd ....

0

a jakich kawałkó nie chce Ci odtwarzać? bo u mnie kawalek o nazwie: 'Elektryczne Gitary - Ona jest pedalem.mp3' w lokalizacji: 'f:\muzyka\elektryczne gitary\' odtwarza bez problemu

0

A u mnie C:\My Shared Folder\techniczna\Trance Megamix - (Sandstorm Vs Blow Your Mind Vs Zombie Nation Vs Blade Techno Opener) ®.mp3 nawet otworzyło, więc nie wiem o co Ci chodzi. Nigdy się nie spotkałem z takim problemem zbyt długiej nazwy.

Może rozszerzenie jest złe? :)

0

(mediaplayer) W jaki sposób napisac aby odtwarzał również kawałki o długiej nazwie bo pokazuje błąd ....

Miałem taki problem. Zgaduję, że nazwę podajesz poprzez zmienną.
Więc daj tej zmiennej długość...
np:

var
nazwa: string[255];

Ale oczywiście wtedy nazwy plików dłuższe niż 255 znaków, nie będą odtwarzane... Więc możesz też tak:

dlugosc: integer;

begin
dlugosc:=length(nazwa);
setLength(nazwa, dlugosc);
end;

0

dlugosc:=length(nazwa);
setLength(nazwa, dlugosc);

Ten kod jest pozbawiony sensu.

0

dlugosc:=length(nazwa);
setLength(nazwa, dlugosc);

Ten kod jest pozbawiony sensu.

Dlaczego panie generale? ;)

0

Dlaczego panie generale? ;)

Dlatego, że ustawiasz dlugosc lancucha nazwa na taką dlugosc jaką ma łańcuch nazwa czyli ten sam łańcuch. Ma to taki sam sens jak przypisanie

a:=a;

W dodatku niepotrzebnie używasz zmiennej - można:
SetLength(nazwa, Length(nazwa)); co rowniez pozbawione jest sensu.

0

pq, nie zauważyłeś że zmienna jest ograniczona do 256 znaków. a co za tym idzie kod ma sens.

0

pq, nie zauważyłeś że zmienna jest ograniczona do 256 znaków. a co za tym idzie kod ma sens.

jaki?

0

niestety Kod nie ma sensu :P ponieważ deklaracja długsci powoduje to ze przy starcie programu na string jest przydzielane tyle pamieci co w nawiasie +1 i zadne setlenght tego nie jest w stanie zmienic, poza tym setlength jest wykorzystywane do dynamicznych stringow, a ten tutaj wydaje sie byc statyczny

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0