OpenGL glut.h

Odpowiedz Nowy wątek
2013-01-26 14:28

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Dodałem biblioteki odpowiednie wszędzie tam gdzie trzeba (tak mi sie wydaje), korzystam z Buildera C++, nie mogę odpalić programu, bo pokazuje się następujący błąd:

[C++ Error] glut.h[146] Only one of a set of overloaded functions can be "C"

Nie mam pojęcia w czym rzecz.

Pozostało 580 znaków

2013-01-26 14:39

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

0

Jaka wersja tego Buildera? Stare były takie sobie jeśli chodzi o standardy...

Pozostało 580 znaków

2013-01-26 14:42

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Wersja 6

EDIT:

Dobra, teraz z kolei jaką funkcję nie zadeklaruję z tych z gluta, to mam "Call to undefined function" a mam includy napisane na początku :/

edytowany 1x, ostatnio: StAlAk, 2013-01-26 15:32

Pozostało 580 znaków

2013-01-26 15:38
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 43 minuty temu

0
StAlAk napisał(a):

Wersja 6

EDIT:

Dobra, teraz z kolei jaką funkcję nie zadeklaruję z tych z gluta, to mam "Call to undefined function" a mam includy napisane na początku :/

Ale nie linkujesz. Poszukaj jak się to robi w Google.


Pozostało 580 znaków

2013-01-26 15:47

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Znalazłem coś takiego : You need to create libs from these Windows DLLs (libs also downloadable here):
opengl32.dll
glu32.dll
glut32.dll
glut.dll
winmm.dll
Libs are created with the Borland program implib (from the command prompt).
Usage: implib <lib_name>.lib <lib_name>.dll
Copy the libs to <borland55 install="install" dir="dir">\libs\
Wszystko ładnie pięknie ale jak uruchamiam imlib z katalogu bin okno pokazuje się i zamyka, da się to jakoś uruchomić z buildera?

EDIT: udało się.
dalej nie wiem jak się linkuje :/

edytowany 1x, ostatnio: StAlAk, 2013-01-26 15:48

Pozostało 580 znaków

2013-01-26 18:27

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

0

Spróbuj dodać .liby do projektu.

Pozostało 580 znaków

2013-01-27 03:57

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Ok wszystko działa, udalo mi się zalinkować biblioteki :D //Temat można zamknąć :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0