Glut co to za funkcja

Odpowiedz Nowy wątek
2011-01-03 18:24

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

1

Witam.
Jaką funkcją mogę zmienić ikonke programu pisanym w OpenGl z użyciem GLUTA ?

Pozostało 580 znaków

2011-01-03 18:28
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Którą ikonę...
Programu, czy okna ?
Poza tym, co to za różnica, czy pisane w GLUT, czy nie...
Jaki kompilator ?


edytowany 3x, ostatnio: Patryk27, 2011-01-03 18:31

Pozostało 580 znaków

2011-01-03 18:32

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

VS 2008 i OpenGl
ikonke pliku *Exe jest taka brzydka czarna + ikonka okna programu na swoja

Pozostało 580 znaków

2011-01-03 18:46
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Wrocław

2011-01-03 19:36

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

To jest pod WinApi a ja potrzebuję pod OpenGl

Pozostało 580 znaków

2011-01-03 20:21
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

0

Nedase w OpenGL, w GLUT'cie też pewnie nie.


Pozostało 580 znaków

2011-01-03 20:31

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Mógłbyś dać kod + napisać gdzie umieścić tego Nedase ?

Nedase == nie da się - hauleth 2011-01-03 20:43

Pozostało 580 znaków

2011-01-03 20:50

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
Ridge_from_gamedev.net/community/forums/topic.asp?topic_id=153917 napisał(a)

From the GLUT Win32 readme:

quote:
To customize the windows icon, you can use the resource name
GLUT_ICON. For example, create an icon named "glut.ico", and
create a file called glut.rc that contains the following:
GLUT_ICON ICON glut.ico
then compile the glut.rc file with the following:
rc /r glut
and link the resulting glut.res file into your executable
(just like you would an object file).
Alternatively, you can simply add the glut.rc file to your
project if you are using Microsoft Developer Studio.
Działa tylko na Windowsie. - hauleth 2011-01-03 21:39
pewnie w readme linux jest jak zrobic to pod linuksem, itd, jesli w ogole takie readme jest, zajrzalem do dokumentacji api glut'a i jest tam funkcja do ustawiania tytulu ikony zamiast ikony, ale co to ten tytul ikony nie wiem ;/ - t0m_k 2011-01-03 21:45

Pozostało 580 znaków

2011-01-03 22:00

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

wstawiam to w pliku RC ? > GLUT_ICON ICON glut.ico
i kompiluje ? tak ?

Pozostało 580 znaków

2011-01-03 22:06

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Przecież masz napisane... Tak, kompilujesz podanym poleceniem, a następnie linkujesz z projektem.

Pozostało 580 znaków

2011-01-03 22:10

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

no to coś nie działa > http://img607.imageshack.us/img607/7316/glut.png

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0